Geef om je kleding en maak daar meteen je hobby van!

Geef om je kleding en maak daar meteen je hobby van!

Nu we zoveel tijd thuis doorbrengen kunnen we ons wel eens gaan vervelen. Veel mensen houden zich bezig met het vinden van een nieuwe bezigheid of gaan hun kledingkast tot in de puntjes uitzoeken.

Zo kom je misschien wel een aantal dingen tegen waarvan je denkt dat deze aan vervanging toe zijn. Deze items hoef je niet meteen weg te doen.

Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je je kledingstukken een nieuw leven kunt geven. Dit is een duurzame manier van kleding recyclen en ook nog eens super leuk als hobby, win win! 

Verven van kleding met schillen of andere natuurlijke producten 

Ben je uitgekeken op een t-shirt of ander kledingstuk? Deze hoef je natuurlijk niet meteen weg te doen. Je kunt je kledingstukken namelijk verven met natuurlijke ingrediënten. Dit is een goedkope en duurzame manier om jouw kledingkast een touch-up te geven. Je kunt verschillende methoden gebruiken om je kledingstukken te verven. De ingrediënten waarmee je kunt verven zijn: 

  • Oranje: wortelen, uienschillen
  • Bruin: walnootschillen, thee, koffie
  • Roze: kersen, rode rozen, de schil of pit van een avocado 
  • Blauw: rode kool, blauwe bessen 
  • Groen: spinazie, munt, gras, netels
  • Geel: paardenbloemen, paprika, kurkuma

Kijk voor een uitleg, hoe je met avocado kunt verven, eens op deze blog van Zipper Studio!

Stof geverfd met avocado schillen

Breien

Wil je een leuke sjaal breien op een duurzame manier? Je kunt de wol van een oude trui hergebruiken of wol kopen bij een kringloopwinkel. Vind je de kleur en het materiaal mooi, maar het model niet?

Haal dan simpelweg de trui vanaf onder uit elkaar en maak er iets nieuws van. Zoals sjaaltjes met verschillende kleuren, of wat dacht je van een pannenlap? Ook leuk als cadeautje!

Ben jij echt niet voor breien in de wieg gelegd, probeer dan je boy/girl te overtuigen, want dit is toch te leuk?

HAKEN

Naast breien kun je met de gerecyclede wol natuurlijk ook haken. Met haken gebruik je 1 haaknaald en breien doe je met 2 of meer breipennen. Er zijn super veel kleine, makkelijke projectjes die je kunt doen met een haaknaald. Inspiratie vind je genoeg op Pinterest en Instagram en daar vind je dus vaak ook nog een patroontje bij! Hé, en als je nu begint hebt je ‘t vast in de zomer af!

REPAREREN KUN JE LEREN

Heb je oude kledingstukken waar een gat in zit of zit het kledingstuk niet meer zoals je graag wilt? Ga er dan maar eens lekker voor zitten want de lockdown periode is dé perfecte tijd om al je kleding te repareren, die kapot.

Want wanneer je je kledingstukken repareert en niet meteen weggooit doe je er veel langer mee. Het werkt ook nog eens erg ontspannen! Natuurlijk is dit een van onze favoriete bezigheden. Heb je geen naaimachine, maar wil je wel graag leren naaien? Bij de Naaierij kun je een naaimachine huren, ook tijdens deze periode!. Stuur ons een mailtje of bel even! Zo kun je oefenen en ontdekken of het ook iets voor jou is! 

Repareer het door te borduren!

Geef oude kledingstukken een leuke touch up door een patroon te borduren op bijvoorbeeld de rug of mouw. Je kunt natuurlijk ook borduren op borduurstof. Dit is ook leuk om cadeau te doen aan vrienden.

Heb je kledingstukken waar gaten in zitten? Je hoeft deze echt niet meteen weg te doen! Want ook hier kun je jouw borduur skills helemaal op loslaten. Borduur er bijvoorbeeld een leuk bloemetje op of ga helemaal los met patronen en kleuren. Wij hebben een hele leuke beginners borduurkit voor je, zodat je meteen kunt beginnen. Op onze Instagram vind je in de highlight een aantal video’s met voorbeelden!

Ben je minder graag bezig met borduren dan kun je gaten ook repareren door een leuke patch over het gat te plakken. Zo geef je je kledingstukken niet alleen een tweede leven, maar heeft het ook meteen een unieke look. Wij verkopen in de winkel ook een aantal super leuke patches, binnenkort gooien we deze ook online 🙂

Patches die binnenkort bij ons te koop zijn! 🙂

Mocht je geïnspireerd zijn door deze blogpost en aan de slag gaan met het recyclen van oude kledingstukken, laat het ons weten door ons te delen in jouw Instagram post of story. Zo kunnen we elkaar inspireren! 

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch