Title Image

Sustainable loungewear

Sustainable loungewear

Nu we zoveel tijd thuis doorbrengen vinden wij het belangrijk om iets comfortabels te dragen. Grote modeketens verleiden ons met comfortabele loungewear voor thuis. Deze loungewear heeft vaak een lage prijs en opvallende kleuren. Vooral lila, zalm roze en beige zijn kleuren die je steeds vaker terug ziet komen. Nu zijn dit natuurlijk hele chille pakjes op thuis aan te trekken, maar het is jammer genoeg niet zo duurzaam. 

De kleding die grote modeketens verkopen zijn van mindere kwaliteit en zullen om deze reden ook minder lang meegaan. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen nieuwe kleding binnen een jaar alweer wegdoen. Wil je een duurzamere keuze maken? Kies dan voor loungewear van een iets hogere kwaliteit. Je betaalt hier bijna altijd meer voor, maar je kunt er veel langer van genieten. Een tijdloos item van goede kwaliteit gaat wel tientallen jaren mee als je het op de juiste manier wast. Hoe fijn is dat! 

We hebben een aantal van onze favoriete merken voor je op een rijtje gezet. 

1. Slow Nature 

Dit is een merk uit Italië! Ze verkopen lange lounge broeken met fijne overslag jasjes, welke gemaakt worden van duurzaam katoen. De kleding wordt duurzaam geproduceerd in Spanje. De prijs van deze loungewear ligt ook wat lager dan gemiddeld.

2. Eticlo

Ook dit is een merk uit Italië. De missie van Eticlò is om kledingcollecties te maken van duurzame gecertificeerde stoffen. Eticlò gebruikt alleen natuurlijke en biologische stoffen die ecologische gekleurd zijn. Het is misschien wat duurder, maar als je het geld hebt elke cent waard. Dit coltruitje is bijvoorbeeld gemaakt van ‘Milk fiber’ en Modal en dat maakt hem super zacht. Milk fiber, is een vezelf dat wordt vervaardigt uit koeienmelk. En dan wel koeienmelk, die anders weg gegooid zou worden, en niet meer drinkbaar is dus eigenlijk.

3. Yumeko

Wil je het liefst de hele dag lekker in je badjas rondhangen? Yumeko heeft ontzettend zachte badjassen. En naast badjassen verkopen ze ook nog heerlijk warme sloffen en bedsokken. Wij horen je denken, wat zijn bedsokken? Nou precies zoals de naam al zegt, zijn dit sokken die je in bed kunt dragen. Perfect voor echte koukleumen. Zoals Yumeko zelf ook zegt: het leven is te kort voor koude voeten. 

4. Studio Soesoe

Studio Soesoe is het bedrijf van Roosmarijn, mede-eigenaar van de Naaierij, en onderscheidt zich door transparant te zijn over de productie. Het gehele productieproces vindt plaats in Den Haag. Roosmarijn hoopt zo een positieve bijdrage te kunnen leveren en anderen te kunnen inspireren. Wij hopen dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om eerlijk te zijn over het productieproces en lokaal gaan produceren.

5. Organic Basics

Organic Basics is een Deens merk dat geeft om duurzaamheid, dierenwelzijn en de arbeidsomstandigheden van ieder persoon in het productieproces. Dit merk gebruikt een combinatie van gerecyclede en biologische grondstoffen voor het maken van de producten. Ook werken zij alleen maar samen met fabrieken die dezelfde filosofie delen, namelijk goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris. Wij zijn fan!

6. Tamga Designs

Dit merk onderscheidt zich door de opvallende prints. Zij kiezen voor eco-friendly materialen, waterbesparende verf en plastic vrije verpakkingen. Tamga Designs maakt met ieder kledingstuk dat zij maken een verschil. Als je de Rosella Wrap Dress vergelijkt met een gemiddelde jurk (fast fashion) besparen zij tijdens het productieproces al 19 liter water. Dit staat gelijk aan 12 dagen aan drinkwater voor 1 persoon. 

7. ATELIER JUNGLES

Atelier Jungles is een Haags bedrijf en is een prachtig voorbeeld dat comfortabel ook sexy en vrouwelijk kan zijn! In hun atelier wordt alles lokaal geproduceerd door hun eigen kleermakers en naaisters. Het is hun missie duurzame mode toegankelijk te maken voor alle vrouwen en ze er overdag en ‘s avonds geweldig laten uitzien zonder in te leveren op mens of planeet. Dit doen ze bijvoorbeeld door het gebruik van afgeschreven stoffen. We love it!

Wij hopen jullie te hebben geïnspireerd met deze toffe, sustainable merken! Ken je nog merken die absoluut niet mogen ontbreken in dit rijtje? Laat het ons dan weten via de opmerkingen?

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch