Warm jezelf op in een duurzame trui!

Warm jezelf op in een duurzame trui!

Morgen, 5 februari, is het warme truien dag! Zet de verwarming lager en trek een extra trui aan. Hiermee bespaar je 6% energie en CO2 per graad. Reken maar uit hoeveel we met z’n allen kunnen besparen. Het liefst gaan we juist nu natuurlijk naar de kringloop om een lekker 3XL trui te kopen, maar momenteel gaat dat helaas niet. Daarom hebben wij voor jou leuke warme truien op een rijtje gezet. Alle merken die wij in dit blog benoemen zijn duurzaam en lekker warm. En, of je nou van een basic knit houdt of liever voor een wat opvallendere look gaat, voor iedereen zit hier wat leuks tussen!

Näz

Dit merk focust zich op minimalistische items, die je op elk moment van de dag kunt dragen. Zij werken met lokale fabrieken om betere en duurzamere producten te ontwerpen. Daarnaast vinden zij het ook heel belangrijk om duidelijk te zijn over hun manier van produceren. Ze zijn dan ook transparant over waar de kleding gemaakt wordt. 

Afends

Dit modemerk komt uit Byron Bay. Ze gebruiken duurzame energie om hun impact op het klimaat te verminderen. Afends heeft een ruime collectie aan unisex kleding. Ze willen de grenzen tussen mannen- en vrouwenkleding doorbreken door kleding te maken voor iedereen. Afends geloofd in een duurzame toekomst, waarin mode vrij is van gendernormen. Wij zijn fan! 

Plant Faced

Dit streetwear merk is een 100% plant-based en eco-friendly bedrijf. Alle producten van dit merk zijn genderneutraal. Wij vinden het leuk om te zien dat steeds meer bedrijven hiermee bezig zijn! De classic Plant Life long sleeve is van 100% organisch katoen gemaakt, 100% garantie dat deze jou leuk staat. 

Paloma Wool

Paloma Wool is een super tof merk dat zich inzet voor lokale productie, een transparante kledingindustrie en zo duurzaam mogelijk produceren. Dit merk produceert kledingstukken die je op een simpele manier kunt wassen, zo blijft de kwaliteit van de kleding goed. Paloma Wool werkt alleen met duurzame stoffen en biologisch afbreekbare verf. Ze verkopen niet alleen basic kleuren knitwear, maar ook hele unieke knitwear met een leuk patroon. 

Refleqtion 

Dit merk is opgericht door twee jongens uit Delft. Zij focussen zich op iedereen die van streetwear houdt, maar goede kwaliteit ook belangrijk vindt. De kleding wordt in Portugal geproduceerd. De stoffen die zij gebruiken zijn organisch katoen en gerecyclede polyester. De verf die wordt gebruikt is biologisch afbreekbaar en ze hebben zelfs een Fair Wear keurmerk! En niet geheel onbelangrijk, de kleding ziet er ook super mooi uit. 

Wij doen morgen in ieder geval mee aan warme truiendag! En jij? Mocht je onze vorige blogposts nog niet hebben gelezen, klik hieronder door! Wil je al onze Naaierij Stories lezen? Klik hier!

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch