Sustainable booty & Ethical tits

Sustainable booty & Ethical tits

Ben je op zoek naar een cadeau voor je vriendin of voor jezelf? Of ben je gewoon toe aan nieuwe lingerie? Een nieuw setje lingerie is wat ons betreft het perfecte cadeau aan jezelf. Vintage shoppen kan helemaal je ding zijn, maar lingerie wordt toch door de meeste mensen nieuw gekocht. Best logisch vinden wij, maar hoe zit het dan met duurzaamheid? Nieuwe items aanschaffen hoeft niet milieuonvriendelijk te zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel (lingerie)merken met prachtige, duurzame lingerie. Door de kwaliteit van de stoffen, hebben deze producten over het algemeen een veel langere levensduur, waardoor de items jaren mee gaan. Super duurzaam dus!

Organic Basics

Dit merk houdt zich bezig met duurzame productie en werkt alleen samen met fabrieken die zich ook bezig houden met hun impact op het milieu. De items die zij produceren zijn gemaakt van goede kwaliteit stoffen. De focus van Organic Basics ligt op simpele en functionele producten ontwerpen die lang meegaan. De lingerie die Organic Basics verkoopt heeft kleuren zoals zwart, zacht roze, beige, bruin en blauw.

Bamboo Basics

Dit merk staat voor duurzaamheid en sociaal verantwoord produceren. De bamboe die Bamboo Basics gebruikt is een ander soort bamboe dan door panda’s wordt gegeten. Deze bamboe komt dus ook niet uit het natuurlijke leefgebied van deze dieren. Om het ondergoed een langere levensduur te geven is het voor een deel van biologisch katoen gemaakt.

Closely

De gemiddelde Europese vrouw heeft minstens 12 bh’s, maar draagt er vaak maar een aantal hiervan. De andere bh’s verdwijnen in de kast, ze zitten niet comfortabel of zien er niet meer mooi uit na het wassen. Closely maakt lingerie van duurzame stoffen met een lange levensduur. Dit merk is het eerst modebedrijf dat de CO2-voetafdruk meet bij ieder product dat zij maken. Je vindt deze getallen terug op de productpagina, ze zijn dus heel erg transparant naar hun klanten toe. Daarnaast zijn ze ook nog eens CO2-neutraal door op verschillende manieren te compenseren.

if you start a new brand today

make sure you’re part of the solution.

not part of the problem.

Tove Langseth & Filip Nilsson, founders Closely

The Lingerist

De lingerie die je kunt kopen op deze website is allemaal gemaakt van duurzame stoffen. Zij verkopen verschillende duurzame lingerie merken. De lingerie wordt geproduceerd in speciale fabrieken. Deze fabrieken focussen zich allemaal op goede werkomstandigheden voor de mensen die de producten produceren. De verpakkingen waarin zij hun lingerie verzenden is gemaakt van gerecycled papier en karton. Ook The Lingerist houdt zich bezig met de C02-voetafdruk door contributie te betalen bij ieder pakket dat zij verzenden. Hierdoor is hun verzending CO2-neutraal.

Fruity Booty

Dit merk wil zichzelf niet 100% duurzaam noemen, omdat ze nieuwe producten maken. Nu is vintage shoppen natuurlijk helemaal ons ding, maar met lingerie maken we graag een uitzondering. Duurzame lingerie is dus een perfecte optie als je je impact op de aarde wil verkleinen, maar toch nieuwe lingerie aan wil schaffen. 80% van de producten van Fruity Booty worden voor gemaakt van stoffen die anders weggegooid zouden worden. De overige 20% wordt gemaakt van duurzame stoffen van leveranciers binnen de UK. Fruity Booty produceert gelimiteerde aantallen van ieder item om overproductie tegen te gaan.

Hara the label

Toen Allie Cameron, de eigenaresse van Hara in India was zag ze voor het eerst met eigen ogen wat voor impact de kledingindustrie op het milieu heeft. Hara betekent groen in Hindi. Dit label produceert duurzame lingerie welke heerlijk zacht aanvoelt. De missie van dit label is om hun platform te gebruiken om de mode industrie te veranderen en mensen te leren over duurzaamheid. Bij Naaierij delen we dezelfde missie. De producten worden van bamboo gemaakt. Een van de redenen waarom voor bamboo is gekozen is de manier waarop bamboo groeit. Bamboo gebruikt alleen regenwater om te groeien, maar om een katoenen T-shirt te produceren wordt al 2700 liter water gebruikt.

Girlfriend Collective

Dit merk produceert bh’s, leggings en shorts van oude plastic flessen. Op de website van Girlfriend Collective wordt precies bijgehouden hoeveel waterflessen gerecycled zijn en hoeveel CO2-vervuiling en water ze bespaard hebben met de verkoop van duurzame items. Mors je per ongeluk wijn op je Girlfriend item of sta je op het punt om je item weg te gooien? Je kunt deze retourneren naar Girlfriend Collective. Zo kunnen zij het item recyclen. Als bedankje krijgt je 15 dollar credit om weer bij hen te besteden.

Misschien had je toen je begon met lezen nog geen idee waar je duurzame lingerie kunt bestellen. In dit blog heb je 7 prachtige merken voorbij zien komen, waarvan alle producten duurzaam geproduceerd zijn. Lief voor onze planeet, maar ook lief voor jezelf, omdat de organische stoffen zachter voor je huid zijn. Ken jij nog een duurzaam lingeriemerk? Laat het ons dan zeker weten in de comments!

Mocht je onze vorige blogposts nog niet hebben gelezen, klik hieronder door! Wil je al onze Naaierij Stories lezen? Klik hier!

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch