Pure cacao, de natuurlijke love drug

Pure cacao, de natuurlijke love drug

Tijdens Valentijn heb je vast genoten van allerlei lekkere dingen en vast en zeker van chocolade. Want met chocolade kun je bijna iedereen gelukkig maken. Er zijn zoveel verschillende soorten chocolade en chocolademerken komen met steeds uniekere smaken. Nu heeft chocolade niet alleen een positieve invloed op onze gemoedstoestand, maar heeft pure cacao ook voordelen voor onze gezondheid. We hebben het dan wel alleen over pure cacao, want de chocolade zoals we die kennen uit de supermarkt is niet van rauwe cacao gemaakt. Misschien heb je wel eens cacao nibs voorbij zien komen of eet je ze zelf wel eens. Als je ze geproefd hebt weet je dat deze kleine stukjes pure cacao een heel andere smaak hebben dan pure chocolade. De smaak is een beetje bitter. Door het bewerken is de chocolade die we in de supermarkt kunnen kopen, qua smaak niet te vergelijken met de pure cacao waar we je in dit blog over vertellen. We nemen je mee in onze eerste ervaring met pure cacao en vertellen je alles over de gezondheidsvoordelen.

Rauwe cacao van Pure Kakaw

In de afgelopen zomer maakten wij kennis met het prachtige product van Pure Kakaw; een soort warme chocomelk, maar met het bittertje van koffie. Sindsdien zijn we verslaafd. Het inspirerende koppel Leonie en Erik zijn de oprichters van Pure Kakaw. Door hun fascinatie voor de effecten die cacao heeft op onze lichaam en geest zijn zij Pure Kakaw begonnen. Rauwe cacao wordt door de inheemse bevolking in Meso-Amerika gebruikt als een heilige drank. In de zoektocht naar transparantie, eerlijkheid en natuurlijke ecosystemen, reizen Leonie en Erik naar cacao farms om in contact te komen met boeren. Ze importeren deze bijzondere cacao direct van deze farms.

Hun bedrijf is gevestigd in Amsterdam, maar ze zijn in alle uithoeken van de wereld te vinden op zoek naar de puurste en mooiste cacao. Wij zijn fan en raden iedereen aan een kopje bij ons te komen drinken! Je kunt dit product ook bij ons in de winkel kopen. Volg ze op instagram of neem een kijkje op hun website om meer te leren over cacao en haar geschiedenis.

Gezondheidsvoordelen cacao

  • Veel vitamines en mineralen. Onder andere vitamine K, natrium, kalium, fosfor, calcium, omega-6, ijzer, koper, selenium en zink. Maar pure cacao bevat ook maar liefst 530 mg magnesium per 100 gram cacao. Dat is ruim 173% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid! (A healthy life, 2020).
  • Pure cacao bevat heel veel antioxidanten. Antioxidanten werken bloeddruk verlagend.
  • Het consumeren van pure cacao stimuleert de productie van endorfine: geeft je een geluksgevoel. Het is vergelijkbaar met de ‘runners high’ die hardlopers kunnen ervaren.
  • Pure chocolade bevat fenylethylamine, dit is een lichaamseigen stof die ook wel ‘love drug’ wordt genoemd. Dit hormoon geeft je een verliefd gevoel.
  • Theobromine is een natuurlijke stimulant en is vergelijkbaar met cafeïne. Er wordt ook wel gezegd dat dit stofje een positief effect heeft op je libido.
  • Pure cacao verhoogt het dopamine niveau in het lichaam. Dopamine is een neurotransmitter die invloed heeft op het humeur. Happy vibes dus!
  • Het consumeren van pure cacao kan het concentratievermogen verhogen, om deze reden wordt het ook vaak in ceremonies gebruikt in combinatie met meditatie.
  • Door het hoge magnesium gehalte werkt het drinken of eten van pure cacao ook stress verlagend.

Lovechock

Wij leerden dit merk kennen via de Kukuru podcast van Giel Beelen. Franziska Rosaria was te gast in een aflevering van deze podcast, waarin zij alles vertelde over cacao en de gezondheidsvoordelen daarvan. Ze vertelt over de filosofie van Lovechock.

“Lovechock is ontstaan uit de wens om te delen hoe fijn het is

om een bewuste levensstijl te omarmen

samen met alles wat het leven zo plezierig maakt.”

De biologische, veganistische en pure chocolade is o.a. te koop bij Holland & Barret en Ekoplaza. Pure cacao heeft een heel andere smaak dan bijvoorbeeld een Tony’s chocoladereep, maar heeft zoals je hebt kunnen lezen erg veel voordelen voor je gezondheid. Wij hebben het geproefd en vinden dit echt super lekker! En nu je weet wat voor voordelen deze chocolade heeft voor je gezondheid is het zeker het proberen waard.

Ben je na het lezen van dit bericht geïnspireerd om pure cacao een keer te proberen? Kom dan gezellig bij ons langs. Wil je graag nog meer te weten komen over dit onderwerp? Zoek dan eens naar de podcast van Giel Beelen: Kukuru genaamd. Je kunt de podcast luisteren op Spotify, maar ook via deze website. In de aflevering met Franziska Rosaria kom je nog veel meer te weten over pure cacao en de voordelen die pure cacao heeft voor je gezondheid. Op het platform van Kukuru vind je niet alleen podcast afleveringen, maar ook andere handige tools voor een optimaal leven. Leuk om eens te lezen.

Een andere aanrader om meer te leren over pure cacao is de podcast OP ZOEK met Erik en Leonie van Pure Kakaw.

Mocht je onze vorige blogposts nog niet hebben gelezen, klik hieronder door! Wil je al onze Naaierij Stories lezen? Klik hier!

Tags:
Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch