Duurzame beauty essentials

Duurzame beauty essentials

Houd jij je bezig met duurzaamheid? Dan heb je vast eens gehoord van duurzamere alternatieven/vervangende producten voor de producten die je maandelijks of misschien zelfs dagelijks gebruikt, oftewel duurzame beauty essentials. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare wettenschijfjes en wattenstaafjes. Deze kun je in de wasmachine wassen en hergebruiken. Deze producten zijn vaak gemaakt van duurzaam katoen. Wij zijn groot fan van dit soort producten, ze zijn namelijk niet alleen duurzamer maar vaak ook zachter voor je huid.

Wattenschijfjes

Na een lange dag buiten de deur vinden wij het altijd fijn om ons gezicht te reinigen. Je kunt je gezicht natuurlijk wassen onder de douche, dan heb je geen wattenschijfjes nodig. Wil je je gezicht schoonmaken met een toner, dan heb je wel wattenschijfjes nodig. Veel drogisterijen verkopen van dit soort producten al een duurzamere variant, welke van 100% organisch katoen gemaakt zijn. Maar deze wattenschijfjes gooi je na een keer gebruiken weg. Veel merken produceren wasbare wattenschijfjes. Deze kun je na gebruik uitspoelen met heet water of in de wasmachine wassen. Dit alternatief is het meest duurzaam en goedkoop, de wettenschijfjes gaan namelijk super lang mee op deze manier. En extra leuk is natuurlijk om deze zelf te maken van stof die je nog overhebt van een naaiproject. Gebruik hiervoor aan een kant katoen en aan de andere kant bijvoorbeeld een oude handdoek. Naai of lock ze aan elkaar en klaar ben je 🙂 Zo makkelijk is het!

Wattenstaafjes

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen er jaarlijks in de oceanen terecht. Hoewel het zo klein is, draagt deze hoeveelheid plastic natuurlijk enorm bij aan de milieuvervuiling. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Bamboo wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze worden gemaakt van duurzame bamboe en biologisch katoen. Je merkt weinig verschil in gebruik, behalve dat deze wattenstaafjes iets steviger zijn dan de plastic wattenstaafjes. Je kunt deze bamboe wattenstaafjes bij verschillende webshops bestellen, maar tegenwoordig ook gewoon kopen in de drogisterij. The Humble is een merk dat onder andere wattenstaafjes verkoopt. Je kunt ze via de webshop bestellen. En wat dit merk helemaal bijzonder maakt, is dat je de wattenstaafjes in allerlei felle kleuren kunt bestellen!

Duurzaam tijdens je menstruatie

De meeste producten die je tijdens je menstruatie gebruikt zijn voor een groot deel van plastic gemaakt. Wil je ook minder plastic afval produceren? Dan kun je ervoor kiezen om voor andere producten te kiezen, welke beter zijn voor het milieu. Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen over een menstruatiecup. Dit is een duurzaam alternatief voor maandverband, inlegkruisjes en tampons. De Organicup is een van de meest populaire merken menstruatiecups. Dit merk kun je online bestellen, maar vind je ook in Nederlandse drogisterijen terug. Een ander merk dat je ook veel voorbij ziet komen in Nederland is Yoni. Zij verkopen ook een menstruatiecup. Qua prijzen verschillen deze twee merken niet erg veel van elkaar. Hoewel een menstruatiecup een alternatief kan zijn voor sommigen, kan het voor anderen best een grote stap zijn. Gelukkig zijn er ook andere duurzamere alternatieven. Yoni verkoopt namelijk niet alleen menstruatiecups, maar ook tampons, maandverband en inlegkruisjes. Al deze producten worden gemaakt van 100% biologisch katoen en er worden geen chemicaliën gebruikt om deze producten te produceren. De producten zijn zacht en biologisch afbreekbaar.

Tandenborstel

The Humble verkoopt niet alleen wattenstaafjes, maar verkoopt ook bamboe tandenborstels. Waarom zou je voor een bamboe tandenborstel kiezen? Het handvat van deze tandenborstel is 100% biologisch afbreekbaar De haren van de tandenborstel zijn van nylon-6 (zonder BPA) gemaakt. Helaas is er op dit moment geen plantaardige vervanger welke dezelfde levensduur kan garanderen. De tandenborstels gaan ongeveer even lang mee als een plastic tandenborstel. The Humble geeft voor elke verkochte tandenborstel een bedrag aan mensen die dringend mondverzorging nodig hebben. Dit vinden wij een super goed initiatief!

Wij hopen jullie hiermee te inspireren om duurzamere keuzes te maken als het gaat om producten die je regelmatig gebruikt. Wij vinden het ook fijn om van jullie te horen, dus mocht jij nog een merk of product weten laat het dan achter in de comments! Mocht je onze vorige blogs nog niet gelezen hebben, kun je hieronder doorklikken!

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch