In een duurzaam jasje gestoken

In een duurzaam jasje gestoken

De temperaturen lopen langzaam op en we beginnen ons klaar te maken voor de lente. Dat betekent natuurlijk ook dat we over een tijdje onze winterjas weer veilig op kunnen bergen in onze kast tot het weer koud wordt. Het is tijd voor een dunnere jas! Maar waar scoor je een leuke duurzame jas? Wij hebben een aantal duurzame merken voor je op een rijtje gezet.

Nu denk je misschien, ‘Ik heb al zo veel tussenjasjes en kan ik vaak te kort aan.’ Maak je geen zorgen want de duurzame jasjes die wij voor je uitzochten zijn perfect voor zowel buiten als binnen. En zoals een wij man uit Den Haag ons vaak verteld “Layer game is on this season.” – Bart, Baretta

Lees hieronder meer over de merken die wij vonden!

Layer game is on this season!

Bart – Baretta

Armed Angels

Dit toffe merk focust zich volledig op het milieu. De impact die zij hierop hebben proberen zij zoveel mogelijk te beperken door zich te richten op duurzame productie. Armed Angels werkt met 100% natuurlijke materialen zoals organisch katoen, linnen, wol en gerecycled katoen.

Love and Confuse

Love and cunfuse is een familie bedrijf uit Litouwen en werkt alleen maar met linnen. Het motto van L&C is om tijdloze kleding te creëren die door gegeven kan worden van generatie op generatie zonder verlies van kwaliteit. Het enige gebruik van linnen als materiaal is totaal niet storend, want de look is variërend genoeg. Zo schrijven zij zelf ook wel dat al hun outfits te dragen zijn voor elke gelegenheid. Lounge, werk of chic, het kan allemaal. Wij zijn fan.

UY Studio

Dit jasje van UY studio is gemaakt van vegan leer en daarbij geproduceerd in Berlijn in het atelier gelegen tussen Kreuzberg en Neukölln. UY kleding is niet gelabeld aan een gender, seizoen of tijd. Dat maakt dit merk tijdloos en uniek.

Leuk weetje: Onze Roosmarijn heeft bij dit bedrijf stage gelopen tijdens haar derde jaar van de academie.

Bonne Suits

Bonne is een Amsterdams merk en maakt alleen maar ‘THE POOR MAN’S SUIT’. Een pak bestaande uit een jasje en een straight leg broek. Deze titel verwijst naar de manier waarop armoede je dwingt om het beste te maken van het absolute minimum. Zo dwingen Bonne suits de drager om een identiteit te creëren uit een pak dat uit zichzelf niets toont. Alle pakken zijn gemaakt van 100% katoen en gemaakt in Portugal. Bonne noemt zijn pakken ook wel een tegenbeweging van Fast Fashion.

Nudie Jeans

Nudie jeans is een Nederlands merk en staat bekend om haar spijkerbroeken. Nudie Jeans is ontstaan uit het verlangen naar een 100% sustainable spijkerbroek, want niet alleen de productie van een spijkerbroek kost liters en liters met water. Ook wordt er nog steeds geen duurzame keuze gemaakt in stof, kleuring en een eerlijke werksituatie. Nudie maakt hier het verschil. Zo bieden zij na aankoop van haar producten een reparatie service aan en moedigen ze zo de consument aan om te repareren ipv weggooien. En je begrijpt dat we daar natuurlijk groot fan van zijn bij de Naaierij.

House Of Sunny

House of Sunny is een Engels merk en is gebaseerd in Londen. Alle kleding heeft een hele schattige, maar ook sexy vibe and we love it. HOS lanceert maar twee collecties per jaar om zo de snelheid van de Fast Fashion industrie tegen te gaan. Dit geeft ze genoeg tijd om elke collectie met veel liefde te creëren en opzoek te gaan naar prachtige duurzame stoffen. Zo gebruiken zij alleen maar vegan leer, maken zij gebruik van ‘e-flow technology’ voor hun spijkerbroeken. Daarnaast zijn veel items van HOS ‘mulit-funtional’. Zo kan je bijvoorbeeld van een trui de mouwen halen en is het ook een spencer!

Paloma Wool

Weer Paloma Wool? Ja weer Paloma Wool! Sorry, maar wij zijn gewoon een beetje obsessed. Wat een heerlijk kleurijk merk! Maar naast dat dit merk er esthetisch geweldig lekker uitziet, denken zij ook aan onze lieve moeder aarde en dat vinden wij fijn. Zo houdt Paloma Wool rekening met een bewuste productie. De productie vindt daarom lokaal plaats en ze zijn daar transparant over.

Organic Basics

Ook Organic Basics blijven we noemen. De beste weg naar een duurzame kast is mooie kleding, van kwaliteit. Organic Basics is daarom toch echt de way to go. De stoffen die Organic Basics gebruiken zijn van mooie kwaliteit en gaan lang mee en hun designs zijn clean, basic en neutraal. Een goede basis voor een knaller van een outfit, uhgu outfit repeating! ughu ugh.

Ook Organic Basics is compleet transparant en biedt op hun website een compleet overzicht aan waar zij wat allemaal produceren en hoe.

People Tree

People tree, misschien ken je het wel. Een tijdje hebben we wat items van dit prachtige merk bij ons in de Naaierij gehad door de Haagse Mae Sue, wat helaas niet meer bestaat. Maar People Tree maakt ons gelukkig nog steeds blij met al haar moois en dat doen ze al 20 jaar! Daarmee is People Tree dan ook een van de eerste compleet duurzame merken en maakt zich maar al te graag hard tegen de snelheid, vervuiling van de mode industrie en tegen moderne slavernij. In 1991 werd People Tree opgericht door Safia Minney, ondertussen een van de grootste namen in de wereld van Sustainable Fashion. Een grote inspiratie dus! Wil je meer van haar horen check dan haar podcast, The Ethical Agenda with Safia Minney.

LENA The Fashion Library

Bij Lena is het motto altijd iets anders dragen, maar zonder enig schuldgevoel. Zo is het concept van Lena niet kopen maar lenen, Oftewel een kleding bibliotheek. We kennen hier in Den Haag het concept ook wel van BijPriester op de Zoutmanstraat. Door kleding te lenen kan je leuke items uitproberen die je normaal gesproken misschien niet zou kopen omdat het te duur is of je niet vaak genoeg aan zou trekken. Een super duurzame optie en voorkomt waste.

Wij zijn ons zeker bewust dat een deel van deze merken uit andere landen over moeten komen. Nu hopen we dat de merken die wij hier geselecteerd hebben, langer in je kast zullen hangen, omdat ze van mooie kwaliteit zijn en duurzaam zijn geproduceerd.

Liever even sparen voor een mooi item dat lang mee gaat, dan alleen maar nieuw, nieuw, nieuw. Stel kwaliteit boven kwantiteit.
Een andere leuke optie is om deze merken eens op te zoeken op tweedehands platforms, wellicht score jij iets wat iemand niet meer hoeft en ben jij er reuze blij mee!

Laat je ons even weten als jij nog meer leuke duurzame merken weet die wij nog niet genoemd hebben of als wij jou geïnspireerd hebben?

Reageer dan via de comments of Instagram. Mocht je leuke tips hebben laat het ons dan ook zeker weten. Heb je onze blogs van vorige week gemist? Je kunt hieronder doorklikken naar een van onze andere stories! Of klik hier om alle blogs te bekijken!

LEES MEER NAAIERIJ STORIES

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch