UPCYCLE IT | VAN (OUDE) SKINNY JEANS NAAR BROEK MET FLAIR

UPCYCLE IT | VAN (OUDE) SKINNY JEANS NAAR BROEK MET FLAIR

Het is tijd om een nieuwe rubriek aan te kondigen van onze Naaierij Stories genaamd; Upcycle it. In deze blog geven we je elke keer mega leuke tips om een oud item dat je misschien nog wel in je kast hebt te upcyclen. Deze keer laten we je zien hoe je een oude broek nieuw leven inblaast!

De broek met split is het nu helemaal. Veel grote modehuizen hebben elk hun eigen variatie, van mega wijd tot splits helemaal naar je dijbeen. Niet nodig om te kopen, want de basis heb jij (waarschijnlijk) gewoon al in de kast liggen. En ja, wat is er nou leuker dan je oude jeans een hele make over te geven zodat jij ‘m weer zal dragen. Maak van je oude (skinny) jeans een broek met flair.

THE SIXTIES

In de jaren zestig ontstond de bell bottom. Deze broeken met wijde pijpen maakten jongeren in de hippie tijd van marine broeken en oude militaire uniformen. Op deze broeken borduurden de jongeren dan vredessymbolen en bloemen om zo hun kritiek te uiten tegen de oorlog. De oud-militaire broeken werden bewerkt door de naden in te knippen en er een leuk bloemig stofje tussen te zetten om zo de broeken fijn te laten flairen. Deze broeken werden door mannen en vrouwen gedragen.

Photo by Pinterest
Photo by Pinterst
Photo by Pinterst

GA ZELF AAN DE SLAG!

De flared broek is nu alweer een tijdje terug in het modebeeld, maar hoe leuk om van je oude skinny of rechte jeans een toffe flared broek te maken?

Pak je tornmesje erbij en haal de zijnaad van je broek los. Zo ontstaat er een splitje in je pijp. Je kan dit een klein stukje doen, maar je kunt ‘m zo hoog maken als je zelf maar wilt. Naai de losgetornde naden om en werk ze netjes af. Je kan de zijnaden ook mooi afwerken door een fel biasbandje eraan te naaien. Of varieer met een split aan de voorkant van je jeans.

Naai een biasband aan de zijnaden van je jeans.

MAKE IT FLARE!

Een andere leuke optie om je broek in een nieuw jasje te steken, is door net zoals de hippies in de jaren ’60 deden, een fleurig stofje in je broek te zetten. Maak hiervoor ook je zoom los aan de onderkant tot ongeveer je knie, knip een driehoek van een andere stof en naai deze tussen het opengewerkte deel van je broek in. Kies voor een stofje in dezelfde kleur als je broek, maar nog leuker om juist een stofje met (vintage)motiefje of contrasterend kleurtje te kiezen.

Maak je eigen flared broek.

MEER INSPO!

Geen flared fan? De smalle pijpjes van je skinny jeans kan je ook zelf opleuken met schattige borduring, pailletjes of knip ‘m in en maak gezellige rafeltjes.

Photo by Pinterest
Photo by Pinterest
Photo by Pinterest

NAAIERIJ REPAIR / UPCYCLE CAFÉ

Ga dus vooral zelf aan. de slag om een ‘oud’ item helemaal om te toveren. Iets wat je nu wel weer leuk vind om te dragen. Ga je aan de slag maar kom je er zelf niet uit, of wil je sowieso graag met hulp aan de slag? Kom dan langs in het Naaierij Repair / upcycle café! Op vrijdag en zaterdag van 12u – 17u helpen we je met alle liefde repareren en upcyclen! Reserveer je naaimachine via deze pagina en dan zien we je snel!

Wij hopen jullie te hebben geïnspireerd met deze toffe, duurzame tips! Heb je nog andere tips die absoluut niet mogen ontbreken in dit rijtje? Laat het ons dan weten via de opmerkingen?
Lees meer Naaierij stories hieronder of klik hier om alles te bekiijken!

MEER NAAIERIJ STORIES LEZEN?⬇

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch