MUST CHECK: SUSTAINABLE FASHION PIONEERS

MUST CHECK: SUSTAINABLE FASHION PIONEERS

Waar je mee omgaat word je mee besmet. Gelukkig hebben we tegenwoordig Instagram om jezelf te omringen met accounts die jou positief beïnvloeden en inspireren. Als een duurzame lifestyle voor jou prioriteit heeft weten we zeker dat je met de volgende accounts goed uit de voeten kunt. 

Misschien heb je wel meegekregen dat vorige week de Fashion Revolution Week heeft plaatsgevonden. Een initiatief dat zich inzet om bewustwording en verandering te stimuleren omtrent fast fashion. Daarom willen we deze week graag wat accounts met je delen die je helpen om meer ethisch verantwoord te leven. 

Lees mee en laat je inspireren op gebied van duurzaamheid door deze sustainable fashion pioneers!

@dariaandronescu

@dariaandronescu Dariaan Dronescu, founder van Wonder Wardrobe brengt de nodige inspiratie op gebied van styling en matching. En dit natuurlijk voornamelijk op het gebied van vintage. Zo geeft tips over de juiste kleuren bij verschillende huidskleuren en geeft ze een inkijkje in verschillende garderobes waarin je eindeloos kan combineren. Als je ’s ochtends even niet weet wat je moet aantrekken is dit account your way to go! 

@fash_rev

@fash_rev fash_rev staat voor fashion revolution. Een wereldwijde beweging voor een fashion industrie die mensenrechten en duurzaamheid stelt boven het verdienen van geld. Het platform leert je ontzettend veel over hoe de fast-fashion industrie écht in elkaar zit en geeft goede tips en tools over hoe jij je steentje kan bijdragen aan een mooiere wereld. En hoewel de boodschap natuurlijk niet altijd mooi is, zie hun Instagram pagina er overzichtelijk uit met pure en echte beelden.  Hun posts en stories geven al veel interessante en duidelijke informatie maar voor je het weet heb je doorgeklikt en lees je de artikelen op hun website. 

@sustainawear

@sustainawear Anne Blirup is de beheerder van dit account maar bovenal founder van deze gave business. Ze zet zich actief in op het gebied van adviseren over een duurzame fashion industry. Haar droom is dan ook om een grote community te creëren van bedrijven in fashion en lifestyle waarbij iedereen elkaar kan helpen om duurzamer te worden. Duurzaamheid begint bij jezelf, maar samen sta je sterker. Zeker even volgen als je op de hoogte wil worden gehouden van de stappen die hierin ondernomen worden! 

@knowtheorigin

Charlotte, de oprichtster van de Britse kledinglijn Know The Origin, werd diep geraakt door het instorten van de kledingfabriek in Bangladesh in 2013. Net als de Fashion Revolution Week, was en is ze diep gemotiveerd om het beter te doen. Het Instagram account van Know The Origin laat hun prachtige, duurzame kleding en (beauty)producten zien, maar deelt ook een kijkje achter de schermen, de waarden van de organisatie én hoe het beter kan in de mode industrie.

@goodonyou_app

Vind je het belangrijk om ethisch verantwoorde kleding keuzes te maken? The Good On You App helpt je hier graag een handje bij. Een app dus, maar delen ook veel tips op hun Instagram account. Dit platform geeft je een inkijkje op hoe bepaalde modemerken scoren op gebied van duurzaamheid en ethiek. Jullie weten natuurlijk al wel dat een H&M’etje niet fantastisch scoort op dit gebied, maar het zal je verbazen welke merken zich hier ook schuldig aan maken.

@theslowfactory

Ook the Slow Factory Foundation komt voor in dit rijtje. Een initiatief dat zich niet alleen inzet op gebied van duurzame fashion maar vooral de schade op mens en milieu probeert te reduceren. Denk aan al het plastic in de wereld, de vervuiling van de oceanen en topics rondom racisme. Een belangrijk aspect hiervan is om bewustwording te creëren door mensen op de juiste manier in te lichten. Je leert hier dus ontzettend veel over de grotere problemen in de wereld. Niet altijd heel gezellig, maar zo leer je wel hoe je dit soort dingen zelf beter kan aanpakken.

MEER NAAIERIJ STORIES LEZEN?⬇

Wij hopen jullie te hebben geïnspireerd met deze toffe, duurzame tips! Heb je nog andere tips die absoluut niet mogen ontbreken in dit rijtje? Laat het ons dan weten via de opmerkingen! Lees meer Naaierij stories hieronder of klik hier om alles te bekiijken!

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch