VINTAGE STORES OM VAN TE DROMEN

VINTAGE STORES OM VAN TE DROMEN

Omdat wij al voordat we begonnen met de Naaierij geen kleding meer kochten, zijn tweedehands en vintage stores echt ons ding geworden. En ook al houden we van snuffelen en pareltjes vinden, soms is het ook gewoon lekker als dit al voor je gedaan is! Daarom in deze blog een ode aan de vintage winkel, vol met prachtige accounts en winkels, waar je die gems sowieso gaat vinden!

Koop jij nog kleding in de fast fashion winkels? Denk dat eens na over de voordelen van tweedehands- & vintage winkels;

  • DUURZAAM!! Natuurlijk is het ten eerste veel duurzamer om iets te komen wat al gedragen is, of wat al op de wereld bestond in plaats van weer iets nieuws te kopen.
  • FUN! Maak er een missie van en ga naar een kringloopwinkel, met de intentie om een bepaald item te vinden. Als je dit item dan ergens tussen ziet hangen, worden wij daar altijd mega blij van.
  • UNIEK! Daarnaast heb je ook het voordeel dat je nooit iemand in dezelfde outfit zult treffen. Reden genoeg om zo min mogelijk nieuws aan je garderobe toe te voegen en zo veel mogelijk tweedehands te kopen.
  • GOED VOOR JE PORTMONNEE. Tenzij je natuurlijk voor de designer items gaat, is vooral tweedehands goedkoper dan in de grote ketens.

Kun je het in de tweedehands winkel niet vinden? Bekijk dan eens de lijst hieronder met geselecteerde vintage account, die alles heel overzichtelijk voor je maken.

Uiteraard zijn wij ook dol gelukkig dat we weer normaal kunnen shoppen en fysieke winkels kunnen bezoeken, daarom vind je onderaan deze blog een lijstje met real life vintage shops.

Dit fantastische account maakt van elke post een klein kunstwerkje. Vrolijke printjes, 90’s treasures en pastel kleuren in combinatie met hun dromerige set, maakt elke post een feestje voor het oog.

Wist je. dat Roze wolk niet alleen vintage verkoopt, maar dat Zoë ook handgemaakte items verkoopt?

Roze Wolk post al haar items op insta en op de webshop, die trouwens ook zeker een bezoek waard is.

De queens van de reels! Want, video’s maken kunnen ze wel bij reveuse. De liefde spat er van af en dat maakt, dat je alles zo aan zou willen trekken.

Reveuse heeft elke vrijdag om 12 uur ‘s middags een story sale op insta en heeft daarnaast ook een winkel op de Bilderdijkstraat in Amsterdam.

VAGUE VINTAGE

Bij Vague Vintage vind je de duurzame vintage parels die je al jaren zocht. Elke maand droppen zij een collectie met de nieuw gevonden items. Extra leuk, omdat alles bij Vague handpicked is met zorg en liefde.

SERENDIPITY VINTAGE DREAMER

Samen staan Liseth en Andrea voor duurzame mode en willen je graag items aanbieden waar zij trots op zijn. Allemaal moderne klassiekers, die sowieso jaren in jouw kast blijven hangen, omdat ze niet uit de mode gaan!

Firstserved Vintage

First Served Vintage vind je in Rotterdam op nog geen 5 min.lopen van Rotterdam Centraal. Een leuke stop als je in de buurt bent. First served is voornamelijk actief op hun insta en organiseren ook af een toe een Garden Sale, een echte aanrader!

Stilleven Store

Stil Leven Store weet met haar esthetisch kloppende plaatjes haar kleding bijna om te toveren tot sculpturen. Een plezier voor het oog. Ook Stil Leven is voornamelijk actief op insta, maar daarnaast zijn ze ook te bezoeken op het Rijnhoutplein in Rotterdam.

Fleecy Vintage Store

Bij het account van Fleecy kun je heerlijk wegdromen. Een verzameling van silky, doorschijnde stofjes met zacht kleurtjes. Eén kijkje op hun account en je hebt je portie zoetigheid (with a sexy twist ;)) voor de dag binnen.

NHỎ Girl Vintage

NHỎ Girl Vintage beschrijft zichzelf als een recycled wardrobe. De dames zitten in Amsterdam, maar sturen een item graag naar je op. Let wel op; ze hebben allen maar kleine maten, maar een leuk account voor de petits ladies onder ons.

Your Secondhand Clothing

Your Secondhand Clothing is een verzameling van lieve tweedehands kleding. Ze hebben een zeer overzichtelijke webshop, dus geen gedoe met DM’en. Ook een leuke bijkomstigheid ze hebben dus ook mannen kleding! En kinder/baby-kleding!!

Vintage Jungle

Vintage Jungle is weer even een ander genre dan voorgaande accounts die we hebben uitgelicht. Vintage Jungle stort zich namelijk meer op de gypsy jurken en de Afghaanse geborduurde vestjes. Hun kleding roept sterke dromerige jaren 70 scenario’s op, waar wij ons maar al te graag in laten meenemen.

Gimme Glitter Shop

Gimme Glitter Shop heeft een hoog Paris Hilton gehalte, en eerlijk is eerlijk, as this lady once said;

“The only rule is don’t be boring and dress cute wherever you go. Life is too short to blend in.

Paris Hilton

Op hun insta krijg je een beeld van wat ze allemaal verkopen op de webshop. De webshop is goed gevuld met glitters en panterprint, cause let’s be honest; a little bit of leopard print never hurt nobody, zoals zij zelf schrijven.

Thiswilllookbetteronyou

Thiswilllookbetteronyou is een closet sale. De items die worden aangeboden zijn high end en allemaal vrijwel nieuw. Naast haar posts op insta wordt er ook eens in de zoveel tijd een fyssieke closet sale georganiseerd. Kijk in de hoogtepunten om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Dear Hunter

Dear Hunter is een vintage winkel in Rotterdam. Het aanbod wat ze hebben is niet online te bestellen en hun insta is dus ook meer een leuke overview wat ze allemaal te bieden hebben. Hun account is een mooie collectie van blije klanten in hun gescoorde outfit.

By Hendrikus

By Hendrikus biedt high end kleding, accessoires en meubels. Het zijn mooie klassieke items en heel tijdloos. Goede items om misschien iets meer geld aan uit te geven, zodat je hier jaren van kunt genieten. Bij By Hendrikus kun je bestellen via DM of whatsapp.

Figures Vintage

Figures Vintage is combinatie van een vintage foto archief met inspirerende shots en hun vintage finds. Ook hier werken ze alleen maar met bestellingen via DM. Het meest bieden ze vintage schoenen aan die er nog prachtig uit zien.

Pssst…

En misschien wist je het nog niet, maar wij hebben tegenwoordig ook een vintage rek! Check onze highlights om te zien wat voor moois wij allemaal nog in store hebben!

STENEN VINTAGE STORES

Hierbij volgt dan nog een aantal lijstjes met leuke vintage stores per stad. Heb je nog iets toe te voegen aan deze lijstjes? Laat dit dan vooral weten via de comments!

VINTAGE STORES IN DEN HAAG

VINTAGE STORES IN UTRECHT

VINTAGE STORES IN AMSTERDAM

VINTAGE STORES IN ROTTERDAM

MEER NAAIERIJ STORIES? ⬇️⬇️⬇️⬇️

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch