BLOG | LANCERING CIRCULAIR FASHION COLLECTIE

BLOG | LANCERING CIRCULAIR FASHION COLLECTIE

Bewust omgaan met kleding. Het is voor kledingverhuur platform Masterpiece, repair- en naaicafé de Naaierij en duurzaam modemerk Atelier Jungles heel logisch. Bij deze Haagse ondernemers kan je kleding huren, kleding zelf maken, repareren of eerlijk geproduceerde kleding kopen gemaakt van duurzame materialen. Stuk voor stuk geweldige alternatieven voor fast fashion. Maar samen kom je vaak nóg verder. Dat dachten de ondernemers ook. Daarom sloegen ze de handen in elkaar voor de ‘Circular Fashion Matters collectie’. Deze duurzame kledingcollectie is op 24 maart gelanceerd. 

ONDERZOEK & VERHUUR DOOR MASTERPIECE

Het is een elegante en vrouwelijke collectie die is ontworpen aan de hand van wensen van de klanten van kledingverhuur platform Masterpiece. Lieke/Suzanne, Masterpiece: ‘We hebben aan onze klanten gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Dat bleken vooral een mooi pak te zijn en kleding met een print of in een warme kleur. Door vooraf te bepalen wat de klant wil wordt er niet onnodig kleding gemaakt dat niet gedragen wordt.’  De collectie wordt inmiddels bij Masterpiece verhuurd.

DE COLLECTIE DOOR ATELIER JUNGLES

De items van de Circular fashion matters collectie hebben een krachtige roestrode kleur, wat is afgewisseld met tijdloos zwart en wit. Het is gemaakt en ontworpen door Baha, de meesterkleermaker van Atelier Jungles. Giselle, Aterlier Jungles: ‘Wij gebruiken alleen duurzame materialen. Voor de Circular Fashion Matters collectie heb ik reststoffen geselecteerd die zijn overgebleven van grotere producties van andere merken. Wij laten zo zien dat we juist van restjes iets heel moois kunnen maken. Al onze kledingstukken zijn comfortabel en tijdloos.’ 

Restverwerking bij de NAAierij

Dat is nog niet alles. Ook de stofresten en samples van de productie hebben een tweede leven gekregen. De Naaierij heeft ze verwerkt tot een wikkelbloes, een meditatiekussen en keycords. Rozemarijn/Isabel, Naaierij: ‘Wij zien in elke reststof en elk overgebleven materiaal weer een nieuw product! ….’ En het proces gaat nog door. Want wanneer kledingstukken na maanden van verhuur bij Masterpiece niet meer in optimale staat zijn om te verhuren, worden ook deze door de Naaierij gebruikt voor nieuwe kledingstukken of accessoires. Zo is de cirkel helemaal rond.

Tekst: Linda van Laar
Foto’s: Lotte van Uittert

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch