NAAIERIJ REPARATIEBOEK UPDATE – JUNI

NAAIERIJ REPARATIEBOEK UPDATE – JUNI

Hier zijn we met een update over ons boek. Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor het op de proef stellen van jullie geduld. Toen we begonnen met de crowdfunding dachten we dat we al een heel eind waren, en dat er alleen nog foto’s nodig waren om het boek te laten drukken. Gaandeweg kwamen we erachter dat er nog van alles moest gebeuren of beter kon. Alle teksten zijn een aantal keer getest, aangevuld en geredigeerd. Zo bleek; een naaiboek schrijven is niet iets wat je in een half jaar doet. Elke zin hebben we zo veel aandacht gegeven, dat iedereen de instructies kan uitvoeren – zeker beginners. Inmiddels tellen we ongeveer 100 a4’tjes vol uitleg en instructie, een hele klus! 

 

We willen, zoals jullie weten, het boek zo duurzaam mogelijk maken. Dit betekent dat het boek ook tijdloos moet zijn. Een boek dat  jaren mee kan en dat je er altijd even bij kan pakken als je iets wil repareren. 

We begonnen in een stijl die toen bij ons paste, iets meer dan een jaar geleden. Maar net als het boek, is ook de Naaierij gegroeid en volwassener geworden. Van prints en kleur gingen we naar een duurzamer imago: meer basic en stijlvol met creatieve kleur uitspattingen- omdat je dat minder snel zat bent. Zo hebben we heel de branding van de Naaierij aangepast. Om deze reden hebben we ook vrijwel alle foto’s opnieuw moeten maken.  

 

Nu we door dit vernieuwingsproces heen zijn, merken we dat deze stijl erg goed bij ons past en we er trots op zijn. Dat geldt ook voor de teksten, foto’s en illustraties van het boek. 

 

Onze planning voor de aankomende tijd:

Net als afgelopen jaar werken we elke dinsdag aan het boek, samen met Louise, onze teksteditor. Daarnaast maken we met Lotte alle foto’s voor het boek.

Vanwege vakanties komt er nu een kleine pauze aan, maar de planning voor na de zomer staat al klaar.

Belangrijke deadline data

  • 31 augustus: alle tekst & foto materiaal af, meeting met grafisch vormgevers
  • September & oktober: Vormgeving boek & afronding
  • Begin november: boek naar de drukker

SNEAK PREVIEW

We snappen dat jullie niet meer kunnen wachten en wij kunnen dat eigenlijk ook niet. Daarom geven we graag een kleine sneak preview van een onderdeel (tekst en foto’s) uit ons boek. Alleen het grafische gedeelte ontbreekt nog, daarin worden de instructies ook uitgebeeld. Onze vormgevers gaan hier na de zomer iets heel gaafs van maken.

Kettingsteek

Met de kettingsteek vorm je een ketting van lusjes waarmee je vlakken kan opvullen of randen kan versieren. Deze steek kun je ook gebruiken om (bloem)blaadjes mee te borduren.   


TIP: Teken twee streepjes op je vinger om de steken op gelijke afstand te krijgen. 

Uitvoering: 

  1. Rijg je draad door de naald en maak een knoopje aan het eind, of hecht aan. 
  2. Steek de naald van de verkeerde kant naar de goede kant van de stof, waar je wilt dat de ketting begint. 
  3. Steek de naald op precies dezelfde plek als waar die eruit is gekomen, er weer in. Er ontstaat nu een lus, deze moet je behouden, dus trek de draad niet door. 
  4. Steek nu de naald weer van de verkeerde kant naar de goede kant toe, waar je wilt dat de eerste schakel van de ketting eindigt. 
  5. Steek de naald door de gevormde lus heen en steek ‘m weer terug  op dezelfde plek, over het lusje heen.
  6. Trek de draad nu helemaal door, maar trek niet te hard! De steek blijft redelijk los.
  7. Nu heb je je eerste schakel van de kettingsteek. Laat de naald nu weer omhoog komen waar je je volgende schakel wilt eindigen en herhaal deze stappen.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. We zullen jullie de komende tijd meer updates sturen om op de hoogte te blijven! 🙂

MEER NAAIERIJ

Zonder dat je het doorhebt, is het zo ver: de Kerst staat alweer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is om bij elkaar te zijn en ook om jouw kerstcadeaus te gaan aanschaff

Wow, we zijn ongelooflijk blij en trots om te zien hoeveel interesse er is in onze kledingreparatiecursus! De cursus die begint op dinsdag 7 november zit al helemaal vol. Maar geen

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

Bij de Naaierij zijn we gespecialiseerd in kledingreparatie, en dat willen we jou ook graag leren in onze nieuwe cursus: Kledingreparatie technieken. Tijdens deze cursus leer je de

Hier zijn we met een update over ons boek. Allereerst willen we onze excuses aanbieden voor het op de proef stellen van jullie geduld. Toen we begonnen met de crowdfunding dachten

Nog geen reacties

Reactie plaatsen

nl_NLDutch