About us

Wij zijn Isabel van der Meijde en Roosmarijn van Soest en samen zijn wij de Naaierij gestart om mensen zich meer bewust te maken en te leren hoe je duurzamer kunt omgaan met kleding.

Nu zul je je afvragen wat sustainability te maken heeft met naaien. Dat zullen we je uitleggen en daarbij laten we je zien hoe wij je daarbij kunnen helpen.

We leven momenteel in een Fast Fashion cultuur.  Kleding wordt tegenwoordig behandeld als een wegwerpproduct, je hecht er geen emotionele waarde meer aan en verlangt snel weer naar iets nieuws. In Den Haag alleen al wordt per jaar 8 miljoen kilo kleding weg gegooid.

De snelheid van de trends is niet alleen moeilijk door jou bij bij te houden maar ook niet door onze planeet. We moeten met z’n allen zorgen liever te zijn voor onze moeder aarde op het gebied van mode. Dat doen we door te stoppen met het kopen van fast fashion, maar in plaats daarvan te zorgen dat je kleding koopt die duurzaam is, tweedehands of vintage. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld.

Sew Talented

Naast dat jij je eigen naaitalent kan showen bij ons, bieden we ook expositieruimte aan beginnende ondernemers en Haagse (textiel)kunstenaars. Bij de Naaierij koop en bekijk je bijvoorbeeld vintage van de Levendige Galerie, kunst (loeren naar de hoeren) van Anne de Jong of sieraden van Anouk van Arem.

Want wij vinden het leuk met z’n alle samen te werken als een grote Haagse community.