ABOUT US
28
page-template-default,page,page-id-28,theme-stockholm,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

ABOUT US

Hallo dit zijn wij.

Wij, Isabel van der Meijde en Roosmarijn van Soest, zijn samen de Naaierij gestart om je te leren hoe je meer bewust kunt worden van de kleding die je draagt. We willen je bij de Naaierij graag leren hoe jij duurzamer met kleding kunt omgaan.

📸Robin Balou

We leven momenteel in een fast fashion cultuur, waarin kleding wordt gezien als wegwerpproduct. We worden getriggerd om zoveel mogelijk te kopen en daar hebben de grote modeketens het grootste aandeel in aangezien zij gemakkelijk twaalf collecties per jaar uitbrengen. Door de stroomversnelling van trends wordt kleding gezien als een wegwerpproduct en wordt er steeds meer geproduceerd om maar aan de vraag te voldoen. Dit heeft als gevolg dat de kledingindustrie de op een na grootste vervuiler is van onze aarde.

In Den Haag alleen al wordt per jaar 8 miljoen kilo kleding weg gegooid.

Omdat kleding hedendaags wordt gezien als een wegwerpproduct, hechten we geen emotionele waarde meer aan een stuk. Alles moet zo goedkoop en vooral zoveel mogelijk. Terwijl de meeste onder ons niet eens alles dragen wat in hun kast ligt.

We hopen met de Naaierij dat we je een beetje meer bewust kunnen maken, dat kleding makkelijk meerdere jaren mee kan, door het bijvoorbeeld te repareren bij ons reparatie cafe, of te upcyclen bij een van onze workshops.

Ook willen we je door de naailessen bewust maken van het werk wat er in een kledingstuk zit, zodat je hier meer waarde aan gaat hechten.

Belangrijk is vooral dat we stoppen of minderen met het kopen van fast fashion. Denk iets langer na voor je iets koopt of koop duurzaam, tweedehands of vintage. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld.

.