Title Image

CURSUS | KLEDINGREPARATIE

Bij de Naaierij zijn we gespecialiseerd in kledingreparatie, en we willen je graag de fijne kneepjes leren in onze cursus: Kledingreparatie. In deze 6-weekse cursus leer je hoe je de meest voorkomende beschadigingen aan je kleding kunt repareren. Dit stelt je in staat om eindelijk die stapel kleding in de hoek van je kamer aan te pakken.

De cursus bestaat uit lessen van ongeveer 2 uur, waarin telkens één of meerdere technieken worden behandeld. We werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Na de klassikale uitleg ga je aan de slag met de kledingstukken die je hebt meegenomen: je eigen kleding, of kleding van een vriend(in), familielid of buurvrouw. Als je geen geschikte kleding hebt voor het onderwerp van de les, stellen wij proefstofjes ter beschikking die je kunt gebruiken.

Zo ga je naar huis met niet alleen een gerepareerd kledingstuk, maar ook met een vaardigheid die je je hele leven kunt gebruiken!

Tijdens de cursus leer je stap voor stap verschillende reparatietechnieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je grondig naar een kledingstuk kunt kijken om een reparatieplan op te stellen. Bovendien delen we graag onze kennis over hoe je reparaties op een zichtbare manier kunt uitvoeren, zodat je van elke reparatie een waar kunstwerk kunt maken.

De reparatiecursus is toegankelijk voor iedereen, maar we raden je aan om eerst onze workshop ‘Leer de naaimachine kennen’ te volgen. Dit maakt de cursus makkelijker te begrijpen.

Na het voltooien van de reparatiecursus ben je in staat om de meeste reparaties zelf uit te voeren. Als je echter te maken krijgt met zeer complexe reparaties die meer vaardigheid vereisen, ben je altijd welkom tijdens ons repair en rewear café.

Beschikbare data:

2024

 

  • Cursus 4: Dinsdag 16 januari t/m 20 februari – Nog 3 plekken!
  • Cursus 5: Dinsdag 5 maart t/m 9 april – open voor inschrijving!

INHOUD VAN DE CURSUS

Les 1. Basics

Les 2. Handsteken en knopen/knoopsgaten repareren  

Les 3. Gaten, scheuren en vlekken

Les 4. Visible mending & borduursteken

Les 5. Wollen kleding repareren

Les 6. Versleten randen repareren 

BOEK NU JOUW CURSUS OF WORKSHOP!

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch