Title Image

CUSTOMIZED REPAIRS

Reparatie is een van de meest duurzame manieren om kleding een langer leven te geven en dus ook een goede manier om de slow fashion beweging aan te moedigen. Helaas zijn we tegenwoordig zo gewend aan lage prijzen van de grote winkelketens dat we zonder enige moeite afstand doen van een kledingstuk om het vervolgens te vervangen voor iets nieuws. Terwijl het zo makkelijk is om je kleding een nieuw leven te geven, door het bijvoorbeeld te ruilen, maar ook zeker door het te repareren. Dit kun je, zoals je misschien wel weet, zelf komen doen in ons repair café, maar we kunnen het ook voor je doen! Daarom bieden wij je Customized Repairs bij de Naaierij.

CUSTOMIZED REPAIRS

Om je te helpen nog minder weg te gooien, en weer echt te kunnen genieten van een item wat je eigenlijk niet weg kan doen, gaan we ook voor je repareren. Maar niet op een manier zoals je gewend bent bij de kleermaker.

In plaats van het verstoppen van gaten en scheuren willen we juist laten zien wat voor een verhaal een kledingstuk met zich meedraagt en daarom zullen we jouw kleding repareren op een zichtbare, mooie manier, als een soort van kunstwerk. We matchen vintage stoffen met jouw item, of borduren er iets moois op. Zodat jij met trots je item weer gaat dragen. Dus heb jij een broek met een scheur, je lievelingsoverhemd waar de gaten invallen, breng je kledingstuk langs!

KINTSUGI REPAIR

Naast reparatie doormiddel van borduren en patchwork hebben we ook nog een andere manier die wij voor jou of jijzelf bij de Naaierij kunt doen.

In Japan is reparatie echt een kunst, genaamd Kintsugi. Kintsugi is het repareren van gebroken keramiek doormiddel van goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. We waren hier dus helemaal door geïnspireerd en daarom met het idee gekomen om hier iets mee te doen, maar dan met kleding. Daarom bieden we je ook de mogelijkheid om jouw kleding met goud draad te laten repareren. Subtiel, maar je ziet wel dat je kleding ook leven hebt gehad. Je kunt dit natuurlijk ook thuis doen met een van onze Kintsugi repair pakketjes.

Laat je kleding repareren met een goude touch.

KOSTEN

De prijzen voor het repareren van je kleding variëren ! Het ligt er vooral aan hoelang wij er mee bezig zijn en hoe groot de schade is.
Kom langs en we kijken samen wat we voor je kunnen doen! Of geef iemand een reparatie cadeau in de vorm van een cadeaubon,!