Title Image

Customizing by Naaierij

Reparatie is een van de meest duurzame manieren om om te gaan met spullen en ook een goede manier om de slow fashion beweging aan te moedigen. Helaas zijn we tegenwoordig zo gewend aan lage prijzen van de grote winkelketens dat we zonder enige moeite afstand doen van een kledingstuk om het vervolgens te vervangen voor iets nieuws.


KINTSUGI

In Japan is reparatie echter een kunst, genaamd Kintsugi. Kintsugi is het repareren van gebroken keramiek doormiddel van goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. We waren hier dus helemaal door geïnspireerd en daarom met het idee gekomen om hier iets mee te doen, maar dan met kleding.

UPCYCLE BIJ DE NAAIERIJ

Zoals jullie weten kon je bij ons altijd al zélf je kleding repareren tijdens ons reparatie café, maar omdat dit tijdens de Corona periode lastig is om te doen hebben we iets nieuws bedacht; we gaan ook voor je repareren! Maar niet op een manier zoals je gewend bent bij de kleermaker.

In plaats van het verstoppen van gaten en scheuren willen we juist laten zien wat voor een verhaal een kledingstuk met zich meedraagt en daarom zullen we jouw kleding repareren op een zichtbare, mooie manier, als een soort van kunstwerk. Dus heb jij een broek met een scheur, je lievelingsoverhemd waar de gaten invallen, breng je kledingstuk langs!

PRIJZEN

De prijzen voor het repareren van je gaten variëren tussen de €15,- tot €30,-!
Kom langs en we kijken samen wat we voor je kunnen doen! Of geef een cadeaubon!