Title Image

DUURZAME MODE

Omdat er al genoeg kleding is op de wereld, en omdat we je laagdrempelige en leuke manieren willen laten zien hoe je duurzamer met mode om kan gaan zijn we de Naaierij gestart. Naast ons repair cafékledingswaps en de verkoop/verhuur van naaimachines, hebben we ook een heleboel duurzame mode bij ons in de Naaierij. Ons eigen label, Naaierij Collection, ons permanente swaprek, vintage & tweedehands kleding en de prachtige ontwerpen van Studio Soe Soe, alles op een plek te vinden. Lees er hieronder meer over of kom gezellig bij ons gluren en passen.

Met trots presenteren we je vanuit de Naaierij onze eigen duurzame mode collectie oftewel Naaierij Collection.
Onze collectie is geboren tijdens de eerste Corona lockdown. Terwijl we, mondkapjes naaiend, uren lang praatten en ideeën bedachten. 

Samen gingen we ervoor; ontwerpen, stoffen uitzoeken, knippen en naaien tot midden in de nacht. Het was en is zo leuk om te doen. 

Samen meteen op dezelfde golflengte zitten en gaan voor dit nieuwe project,

 

 

Omdat we tegen de fast fashion industrie zijn en we graag willen dat iedereen meer waarde aan zijn of haar kleding hecht, hebben we deze collectie gemaakt. Een collectie met kleding die je in kast wilt blijven hebben, gemaakt van duurzaam materiaal en met onze eigen handen. Alles is genaaid van vintage stoffen of geupcycled, ook van vintage items. Zo zorgen we ervoor dat we duurzamer kunnen werken. Shop hier onder de collectie of kom langs in de Naaierij!

Naast onze collectie die we maken van tweedehands kleding en stoffen verkopen we ook vintage pareltjes <3 Want ook deze items zorgen bij jou voor een groenere kledingkast. Want zeg nou zelf, waarom nieuw kopen als er al zo veel moois tweedehands is?

KLEDINGSWAP

In de Naaierij vind je ons (permanente) swaprek. Aan dit rek kun je kleding ruilen en passen die is overgebleven van onze Kledingswaps, maar ook kleding die andere mensen hebben ingeleverd om zo een ander kledingstuk mee naar huis te nemen. Zo wisselt dit Swaprek steeds van kleding en kun jij altijd bij ons langskomen om iets leuks te komen ruilen. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld!

 

 

HOE WERKT HET?

Wil je ook meedoen met het permanente Swaprek? Dit kun je doen door een kaartje te kopen (via de website of in de Naaierij). Dit kaartje geeft je recht op 3 keer swappen bij ons in de Naaierij. Heb je een kaartje? Dan kun je kledingstukken meenemen naar de Naaierij en deze swappen met ons rek. De kaart laat je stempelen aan de kassa. Jij blij met je nieuwe item en iemand anders weer met die van jou, hoe leuk is dat?!

STUDIO SOESOE

Roosmarijn is afgestudeerd aan de opleiding mode aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Voor haar afstudeercollectie heeft zij een collectie ontworpen die zij nu in de Naaierij verkoopt onder de naam Studio Soesoe. Elk item is identiek, omdat de klant zelf aanpassingen kan aanvragen bij elk kledingstuk. Zo kan de maat worden aangepast, maar ook kunnen er elementen worden toegevoegd, zoals zakken of een riem. Het item wat je hebt besteld wordt speciaal voor jou door Roosmarijn gemaakt, allemaal in Nederland en allemaal op een duurzame manier. 

 

Door goede kwaliteit, vooruitstrevende ontwerpen en betaalbare prijzen nodigt Studio Roosmarijn van Soest jou uit om deel uit te maken van de ‘slow-fashion’ beweging en gaat ze voor duurzame mode.

Naast Soesoe ontwerpt en maakt Roosmarijn kleding in opdracht. Zo creëerde zij bijvoorbeeld voor de haagse band Goldband een mini collectie die tijdens Lowlands festival 2019 gedragen werd.

 

Neem dus snel een kijkje in haar webshop of kom langs om te komen passen.