REPAIR-, UPCYCLE- & NAAICAFÉ

Kom je ook repareren in ons repaircafe?

VRIJ & ZAT TUSSEN 12U EN 17U​

Bellen mag natuurlijk ook!

Elke vrijdag en zaterdag (tussen 12u en 17u) organiseert de Naaierij een repaircafé! Op deze middag kun je langskomen om de kleding die je al jaren op een stapeltje hebt liggen (“daar moet ik toch een keer mee aan de slag”) te komen fixen of upcyclen.

Een broek met een scheur erin, een blouse waar een knoop is afgevallen of een jurkje dat toch net iets korter mag, alles kan!

Wij helpen je met tips & trics én natuurlijk met de naaimachine, zodat je helemaal zelf aan de slag kunt!

Wil je iets maken van een patroon of wil je van een oud kledingstuk iets nieuws maken? Ook dat mag tijdens ons repair café. We bieden je graag de mogelijkheid om aan je eigen project te naaien met onze hulp!

MAAR Ik kan helemaal niet naaien!

Heb je nog nooit achter een naaimachine gezeten maar wil je wel graag je kleding komen repareren of upcyclen? Dat kan gewoon! Wij rijgen de machine voor je in, je kunt even oefenen en voor je het weet heb je jouw project gewoon zelf genaaid! Hoe tof is?

Wij geloven dat als je iets zelf hebt gerepareerd, je meer waarde aan het kledingstuk zal hechten en dit dus minder snel zal weggooien! - Naaierij

naaierij werkplek

Om te komen repareren, upcyclen of naaien reserveer je een werkplek bij de Naaierij voor €12,50 per uur.  

Inbegrepen bij een werkplek zit;

  • Een naaimachine
  • Eventueel gebruik van de lockmachine (voor de al meer gevorderde naaiers)
  • Strijkplank en strijkbout
  • Naaibenodigdheden (denk aan een schaar, naalden, centimeter, spelden, krijtje, tornmes)
  • Tekenmateriaal en eventueel patroon papier

In onze winkel hebben we ook fournituren te koop om te gebruiken tijdens het repareren, upcyclen of naaien. Denk hierbij aan garen, applicaties, biasband, ritsen, reparatiedoek en stoffen

kosten en reserveren

Een werkplek reserveren doe je door via onderstaande knop een onze Datumprikker in te vullen. Er is geen tijdlimiet aan je bezoek je mag zo lang blijven als je wilt. 

Een werkplek huren kost €12,50 per uur.  Je betaalt voor je eigen werkplek en onze hulp. 

Het repaircafé is geopend op vrijdag en zaterdag tussen 12u en 17u. 

Wil je thuis verder aan de slag? Dan kun je ook een naaimachine bij ons proberen, huren en kopen! Bekijk al onze machines hier.

 
 

Middagje zoet

Om je zo een fijn mogelijke ervaring te geven, serveren we tijdens het repareren/naaien ook lekkere drankjes en (vegan) cake. Zo ben je echt een middagje zoet.

Boek een repair/naaiplek!

Bellen mag natuurlijk ook! 

nl_NLDutch