Title Image

REPARATIE- & NAAILES

Wil je aan de slag gaan met kledingreparatie dan kun je bij ons reparatie- of naailessen volgen. In de Naaierij helpen we je graag op weg met al jouw scheuren, gaten en afgevallen knopen. Of misschien wil je wel een kledingstuk verstellen door het groter, kleiner, langer of korter te maken? Met onze hulp leer je jouw kledingstuk aanpassen, zodat ‘t weer helemaal bij jou past. Óok als je nog nooit genaaid hebt.

MAAR IK KAN HELEMAAL NIET NAAIEN!

Wil je heel graag beginnen met het repareren en maken van kleding maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je wel aan de slag gaan maar heb je nog nooit een naald en draad aangeraakt? Wij helpen je graag!

Tijdens de reparatielessen helpen we je met elke stap van het naaien. Van het adviseren wat je met je kledingstuk kunt doen of wat je ervan kunt maken, tot aan het inrijgen van de naaimachine.

Al het begin is moeilijk en daarom helpen we je graag. Je zult merken dat hoe vaker je aan de slag gaat met een naai- of repareerklus, hoe beter en sneller je wordt. Net als het bespelen van een muziekinstrument of een andere vaardigheid is het belangrijk tijd te investeren. Oefenen, oefenen en je zult zien, uiteindelijk heb je een skill geleerd waar je nooit meer zonder kunt. Iets waar je je hele leven profijt van zult hebben.

TIP: Wil je zelf leren hoe je de naaimachine kunt inrijgen en hoe de naaimachine werkt? Dan kun je een workshop: Leer de naaimachine kennen! volgen. 

Wij geloven dat als je iets zelf hebt gerepareerd, je meer waarde aan een kledingstuk zal hechten en dit dus minder snel weggooit! - Naaierij

HOE WERKEN DE LESSEN?

Tijdens de reparatie- en naailessen werkt iedereen aan zijn of haar eigen project, meegebracht van huis. Wij helpen je op weg met je project zodat je aan de slag kunt. Je neemt dus je eigen spullen mee van thuis om mee te werken. 

Wanneer je reparatie- of naailes wilt volgen kun je deze lessen boeken in een tijdslot van 2 uur. We hebben hiervoor gekozen, omdat veel projecten 2 uur duren en omdat na 2 uur je concentratie vaak op is. Heb je korter gerepareerd? Dan hou je de tijd die je overhebt tegoed. Een nieuwe afspraak hiervoor kun je meteen inboeken bij ons in de winkel.

Je kunt een losse les boeken of een pakket aanschaffen. Met een pakket kun je meerdere keren achter elkaar komen om jouw kleding te repareren. Inboeken kan meteen bij aankoop of via de login pagina.

WERKPLEK

Wil je reparatie- of naailes volgen? Reserveer dan een werkplek bij ons in het atelier. Voor €14,50 per uur krijg je onze hulp en daarbij;  

  • Gebruik van machines (naai- & lock)
  • Strijkbout & -plank
  • Naaigerij (denk aan een schaar, naalden, centimeter, spelden, krijtje, tornmes)
  • Tekenmateriaal 
  • Thee

Heb je voor je project een rits, knopen of andere fournituren nodig? Dan kan je deze tweedehands of duurzaam bij ons in de winkel aanschaffen.

TIJDEN

Doordeweeks en in het weekend kun je bij ons langskomen voor reparatie- en naailessen. De lessen worden doordeweeks in de avond gegeven en vrijdag en zaterdag overdag. De tijden voor de lessen zijn;

– Dinsdag 19:00 – 21:00
– Woensdag 19:00 – 21:00
– Vrijdag 12:00 – 17:00
– Zaterdag 12:00 – 16:00

VOLG REPAREER- & NAAILESSEN

nl_NLDutch