Title Image

WORKSHOPS & CURSUSSEN

Als je geïnteresseerd bent in kledingreparatie, bieden wij verschillende workshops en cursussen aan om deze vaardigheden te leren. Tijdens onze lessen helpen we je graag bij het aanpakken van scheuren, gaten en ontbrekende knopen. Wellicht wil je ook een kledingstuk aanpassen door het groter, kleiner, langer of korter te maken? Met onze begeleiding leer je hoe je je kleding kunt aanpassen zodat het weer perfect bij jou past, zelfs als je nog nooit eerder hebt genaaid. Hieronder vind je meer informatie over de beschikbare opties.

SCHRIJF JE IN VOOR EEN VAN ONZE WORKSHOPS of CURSUSSEN

WAT VOOR WORKSHOPS EN CURSUSSEN BIEDEN WIJ?

– Workshop: Leer de naaimachine kennen.Tijdens deze workshop ontdek je alle ins en outs van de naaimachine. Je leert over de belangrijkste onderdelen van de machine, waar je op moet letten tijdens het naaien, en je gaat hands-on aan de slag met het inrijgen en naaien op de machine. Bovendien ontvang je een handleiding om mee naar huis te nemen, zodat je ook thuis verder kunt oefenen.

– Cursus: Kleding reparatie. In de cursus kledingreparatie leer je gedurende 6 weken de essentiële basisprincipes van kledingreparatie. De lessen behandelen diverse onderwerpen, en je krijgt de kans om je eigen kledingstuk te repareren tijdens de lessen. Op deze manier ga je naar huis met een kledingstuk dat je zelf hebt gerepareerd.

– Duurzame naailes. In de cursus kledingreparatie leer je gedurende 6 weken de essentiële basisprincipes van kledingreparatie. De lessen behandelen diverse onderwerpen, en je krijgt de kans om je eigen kledingstuk te repareren tijdens de lessen. Op deze manier ga je naar huis met een kledingstuk dat je zelf hebt gerepareerd.

– Repair en rewear café. Op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 16:00 ben je van harte welkom in ons Rewear en Repair Café. Hier kun je leren hoe je je eigen kleding kunt repareren, aanpassen of upcyclen, zonder dat ervaring vereist is. Wij zorgen voor het inrijgen van de naaimachine en begeleiden je bij je projecten, zodat je met een zelf gerepareerd item naar huis gaat.

Bij de Naaierij bieden we niet alleen cursussen en workshops voor volwassenen aan, maar ook een kidsclub, kinder-no-waste-naailessen en kinderfeestjes. Tijdens deze middagen gaan we samen met kinderen aan de slag om tweedehands kleding te upcyclen. We zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het hergebruiken van kleding.

Schrijf je in voor een van onze workshops of cursussen

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch