Title Image

WORKSHOPS & CURSUSSEN

Als je geïnteresseerd bent in kledingreparatie, bieden wij verschillende workshops en cursussen aan om deze vaardigheden te leren. Tijdens onze lessen helpen we je graag bij het aanpakken van scheuren, gaten en ontbrekende knopen. Wellicht wil je ook een kledingstuk aanpassen door het groter, kleiner, langer of korter te maken? Met onze begeleiding leer je hoe je je kleding kunt aanpassen zodat het weer perfect bij jou past, zelfs als je nog nooit eerder hebt genaaid. Hieronder vind je meer informatie over de beschikbare opties en aanmelden kan onderaan deze pagina.

CURSUSSEN

 • Cursus Kleding reparatie.
  In de cursus kledingreparatie leer je gedurende 6 weken de essentiële basisprincipes van kledingreparatie. De lessen behandelen diverse onderwerpen, en je krijgt de kans om je eigen kledingstuk te repareren tijdens de lessen. Op deze manier ga je naar huis met een kledingstuk dat je zelf hebt gerepareerd.
 • Cursus Kleding verstellen. 
  In de cursus kleding verstellen leer je gedurende 6 weken de essentiële basisprincipes van het aanpassen van jouw kleding, In de lessen behandelen we de technieken om jouw kleding korter, langer, smaller of wijder te maken. 
 • Duurzame naailes. 
  In de cursus kledingreparatie leer je gedurende 6 weken de essentiële basisprincipes van kledingreparatie. De lessen behandelen diverse onderwerpen, en je krijgt de kans om je eigen kledingstuk te repareren tijdens de lessen. Op deze manier ga je naar huis met een kledingstuk dat je zelf hebt gerepareerd.

WORKSHOPS

Om je in een dag of avond al meer te leren over kledingreparatie bieden wij meerdere workshops waaronder;

 • Workshop: Leer de naaimachine kennen.
  Tijdens deze workshop ontdek je alle ins en outs van de naaimachine. Je leert over de belangrijkste onderdelen van de machine, waar je op moet letten tijdens het naaien, en je gaat hands-on aan de slag met het inrijgen en naaien op de machine. Bovendien ontvang je een handleiding om mee naar huis te nemen, zodat je ook thuis verder kunt oefenen.

 • Wisselende workshops op zaterdag ochtend.
  Op zaterdagochtenden organiseren wij diverse workshops van ongeveer 2 uur, waarin we je specifieke reparatietechnieken leren. Wat dacht je van bloemen borduren, sokken stoppen of zichtbaar herstellen? De planning van welke workshop wanneer plaatsvindt, kun je terugvinden in de kalender.

REPAIR & REWEAR CAFÉ

Op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 16:00 ben je van harte welkom in ons Rewear en Repair Café. Hier kun je leren hoe je je eigen kleding kunt repareren, aanpassen of upcyclen, zonder dat ervaring vereist is. Wij zorgen voor het inrijgen van de naaimachine en begeleiden je bij je projecten, zodat je met een zelf gerepareerd item naar huis gaat.

KIDS

Bij de Naaierij bieden we niet alleen cursussen en workshops voor volwassenen aan, maar ook zeker voor kids!

 • No-waste kids naailes 

  Tijdens de kids naailessen leren kids in 5 weken naaien met tweedehands materiaal. Ze gaan creatief aan de slag met hun eigen projecten en leren bijvoorbeeld een tas, rokje of etui maken van bestaand kledingstukken of stoffen. 

 • Kidsclub
  In de schoolvakanties organiseren we kidsclubs waarbij we op woensdag middag aan de slag gaan met tweedehands stoffen en kleding. Van oude kleding maken we een leuk nieuw item, wat uiteraard na afloop mee naar huis mag!

 • Kinderfeestjes
  Wil je echt een creatief kinderfeestje? Vier dan je verjaardag bij de Naaierij! Scrunchies of een vlaggenlijn, wij leren hoe je het naait en maken er een feestje van!

Schrijf je in voor een van onze workshops of cursussen

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch