WIE ZIJN WIJ?

WIE ZIJN WIJ?

Isabel begon in het begin van 2019  met het geven van repair-/naaiworkshops met haar bedrijf Zipper Studio. Deze workshops vonden plaats door heel Den Haag in verschillende lunchtentjes en locaties. Isabel heeft product ontwerp gestudeerd en daarna gewerkt bij een naaitijdschrift (Knipmode). Hier werkte ze op de online redactie en maakte daarnaast ook naaitutorials. Het naaien zit al van jongs af aan in haar en dit wil ze dan ook graag overdragen door haar naailessen in de Naaierij. 

Roosmarijn zette na haar opleiding vormgeving mode van de Willem de Kooning gelijk haar afstudeercollectie door in haar eigen kledinglijn genaamd; Studio Soesoe. Roosmarijn maakt en verkoopt  haar eigen kledinglijn in de Naaierij. Alles wordt voor jou op maat gemaakt. 

HOE en waarom is DE NAAIERIJ ontstaan?

Drie jaar geleden zijn wij de Naaierij gestart, omdat wij ons ergerden aan de overconsumptie van kleding en de slechte werkomstandigheden rond de fast-fashion industrie. 

 

We merkten dat wij, als consumenten, kleding zijn gaan zien als een wegwerpproduct en dat daarmee een groot deel van de waarde en kwaliteit verloren is gegaan. Omdat we zo ver verwijderd zijn geraakt van de productie en omdat kleding niks meer kost, schatten we een kledingstuk niet meer op waarde en gooi je het makkelijker weg. Voor een reparatie wordt zelden meer de moeite genomen. 

 

Daarnaast merkten we dat vooral generatiegenoten geen of weinig kennis meer hebben van handwerken. Een knoop aanzetten, is voor weinig mensen nog iets vanzelfsprekends. 

 

Daarom willen we kledingreparatie en bewustzijn rondom kledinggebruik weer op de kaart zetten. Zo willen we laten zien dat reparatie heel leuk kan zijn en dat je met kleding die je al hebt een heleboel kanten op kan. We leren mensen bestaande kleding aan te passen naar hun wensen of het zelfs mooier te maken dan het was. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld. 

 

Door je eigen kleding te repareren of aan te passen, voeg je waarde toe aan een kledingstuk. Daarom zul je dit item minder snel weggooien en weer met liefde en trots dragen. Vooral als je van de reparatie een kunstwerk maakt door visible mending technieken. 

 

Daarbij merken we dat kledingreparatie een erg mindful klusje is voor mensen. Omdat je in het moment bezig bent om je kledingstuk weer op te lappen, je met je handen werkt en je je even kunt afsluiten van de alledaagse drukte. 

DSC03375klein

Wat biedt de naaierij jou?

De Naaierij is een duurzaam naaiatelier in Den Haag. Met de Naaierij willen we mensen graag helpen om met een meer creatieve en bewuste blik naar kleding te kijken en hen te leren zelf kleding te repareren of vermaken. Dit leer je tijdens onze naai-/reparatie lessen en in het Repair Café. In het repaircafé kun je zonder kennis van naaien of repareren voor een bedrag per uur gebruikmaken van onze hulp en (beschadigde) kleding nieuw leven inblazen. 

 

Als je zelf liever geen naald aan draad aanraakt, biedt De Naaierij ook een reparatie service aan, waarbij wij ons vooral focussen op creatieve en originele reparaties (zie onze Instagram voor voorbeelden). 

 

Met al deze opties proberen wij het weggooien van kleding te verminderen en te stimuleren dat gerepareerde kleding met trots wordt gedragen.

Bij de Naaierij organiseren we één keer in de twee maanden een kleding swap. Hierbij ruil je eigen kleding voor kleding uit de kledingkast van iemand anders.  Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld, dus waarom altijd nieuw kopen? 

 

De laatste tijd zijn we steeds meer op weg om onze kennis te verspreiden. Dit doen wij onder andere door middel van externe- & interne bedrijfsevenementen. Zo organiseren we Repair Cafés op locatie in winkels, interne bedrijfsevent of festivals (Dille & Kamille, Zeeman, Wildeburg). 

Daarnaast geven we lezingen en lessen bij bedrijven of op scholen. Zo willen we graag de zichtbaarheid en de bewustwording van het repareren van een kledingstuk verspreiden.

 

Ten slotte zijn we ook bezig met het schrijven van een reparatieboek. Zo willen we het voor iedereen nog toegankelijker maken om ook thuis met kleding reparatie aan de slag te gaan. 

DUURZAAMHEID & HERGEBRUIK

Alles in De Naaierij ademt hergebruik en het slim delen van bestaand textiel. Zo gebruiken wij voor onze projecten (reparaties)  en producten alleen maar tweedehands materiaal. 

 

Vintage kleding upcyclen we weer tot draagbare items en tijdens de kleding swaps kun je kledingstukken ruilen. Deze items zijn  al eens gedragen, maar kunnen nog heel goed een ronde mee.  Kortom; ‘oud’ textiel een nieuw leven inblazen.  

 

We denken bij elke stap in onze bedrijfsvoering na hoe we kleding een tweede leven kunnen geven. We willen graag dat kleding of textiel weer bruikbaar wordt in de huidige tijdsgeest en daarmee anderen inspireren, zodat ook de jongere generaties hier mee aan de slag gaan en gaan nadenken over reparatie of hergebruik.

 

Met foto’s en video’s op social media inspireren we om zo min mogelijk weg te gooien en te waarderen wat je al in je kast hebt liggen of tweedehands kunt vinden. Bijna alle kleding is nog te repareren of er valt iets anders van te maken. 

KOM STAGE lopen bij naaierij!

Ben je op dit moment bezig met een modeopleiding en zoek je een stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Om dat we een jong en klein bedrijf zijn, wordt je heel erg betrokken met alles wat we doen. Van ideeen tot het een uiteindelijk product, overal kun je wat van leren. Ook mag je natuurlijk je eigen creativiteit de vrije loop laten en helpen we je met jouw ideeen.  Overtuigd? Neem contact met ons op via onderstaande knop!

Naaierij
Tel: +31634402231
Mail: denaaierij@gmail.com
De handelsnaam van ons bedrijf is: Naaierij
denaaierij.nl

 

Ons vestigingsadres:
Suezkade 48
2517BW, Den Haag

KVK: 76082547
BTW: NL860501255B01

nl_NLDutch