Title Image

KLEDINGSWAP

Aangezien er al voldoende prachtige kleding op de wereld is, organiseren wij bij de Naaierij
elke twee maanden een kledingswap of kledingruil. Gedurende de kledingswap middag veranderen
we onze winkel in een ware ruilwinkel, gevuld met schatten uit de kledingkasten van anderen.

WAT IS EEN KLEDINGSWAP?

Tijdens een kledingswap worden nog mooie kledingstukken uit je eigen kledingkast geruild met kleding uit iemand anders zijn of haar kast. Dit evenement is een leuke manier om je eigen kleding op te ruimen en op een duurzame manier nieuwe mooie items mee naar huis te nemen.

De Naaierij hanteert de volgende aanpak: Deelnemers leveren hun kleding van tevoren in, waarna deze kledingstukken worden opgehangen. Tijdens de swap-uren kunnen deelnemers langskomen en ‘winkelen’ in een ruilwinkel. Dankzij de mooie en nette presentatie lijkt het net alsof je echt aan het winkelen bent, wat het ruilprincipe voor iedereen toegankelijk maakt. Op deze manier gaat iedereen naar huis met duurzame items.

HOE WERKT EEN KLEDINGSWAP EVENT?

1. Koop een Ticket via Eventbrite 🎫

2. Registreer je voor een specifiek tijdslot via de link in je bevestigingsmail ⏰ Kom je met meerdere mensen? Zorg dan dat iedereen zich apart aanmeld via de link. 

2. Selecteer kledingstukken uit je garderobe 👕Kies (minstens) 5 items die je wilt inruilen. Zorg ervoor dat deze items van goede kwaliteit zijn en dat jij er nog plezier van zou kunnen hebben. Hoe aantrekkelijker de kleding die je inlevert, des te leuker wordt de kledingruil! Heb je ook accessoires om in te leveren? Dat is prima, maar ze worden niet meegeteld voor de verplichte 5 items.
Aangezien we altijd een overschot aan broeken hebben, mag je maximaal 2 broeken per persoon inleveren. 

3. Lever je kleding de weken voor het event in bij de Naaierij 📅 Wanneer je je kleding bij ons afgeeft, controleren we alle stukken om er zeker van te zijn dat alleen mooie kleding wordt geaccepteerd. Kleding met vlekken en scheuren kun je echter bij ons achterlaten voor upcycling. Na het inleveren ontvang je van ons een strippenkaart waarmee je tijdens het evenement kunt “betalen”.

4. Kom (samen met een vriend of vriendin) naar het evenement bij de Naaierij. Iedereen is welkom! ✨ Geniet van de sfeer van een kledingruilparadijs, want we hebben alle kleding mooi opgehangen en gestreken.

5. Pas en kies maximaal 5 items uit om mee naar huis te nemen👯Laat je stempelkaart aftekenen voor deze selectie. Heb je nog strippen over? Dan kun je ze gebruiken bij ons volgende evenement.

6. Ga gelukkig naar huis met ‘nieuwe’ duurzame kledingstukken 🛍️

 

WAT JE WEL EN NIET KUNT INLEVEREN?

WEL inleveren;

  • Alle kledingstukken (shirts, broeken, rokken, truien, jassen etc.)
  • Accessoires (Riemen, Bikini’s, Tassen, Hoofddeksels, Panty’s)

Hoe waardevoller de items zijn die je inlevert, des te meer plezier beleef je aan de kledingruil! Zorg er daarom voor dat je geen versleten pyjamashirts of te versleten kledingstukken inlevert.

Wat je ook niet kunt inleveren zijn:

  • Sokken
  • Ondergoed
 

Waar gaat de kleding heen
die we overhouden na een event?

De kledingstukken die overblijven na de kledingswap proberen we op een zo duurzaam mogelijke manier te hergebruiken. Om ervoor te zorgen dat we weten waar de kleding eindigt, houden we dit hele proces in eigen hand. Een deel van de kleding bewaren we voor de volgende kledingswap, omdat we geloven dat sommige items bij de volgende swap een nieuwe eigenaar zullen vinden.

Voor de kleding die niet meer geschikt is om te dragen, maar nog wel bruikbaar is, hebben we een speciale bestemming. We gebruiken deze kleding als workshopmateriaal voor kinderen tijdens onze workshops en op festivals. Op deze manier geven we de kleding een tweede leven en inspireren we anderen om creatief bezig te zijn met hergebruik.

Wat er nog overblijft na deze selectie, brengen we altijd persoonlijk naar een goed doel. Meestal is dit een blijf-van-mijn-lijf huis, maar het kan ook een andere organisatie zijn die behoefte heeft aan kleding.

REPAREREN & VERSTELLEN

Tijdens de kledingruil zorgen we er altijd voor dat je de items die je hebt geruild bij ons kunt laten repareren of op maat kunt laten maken. Je past de kledingstukken, geeft ze aan ons af, en kunt ze later perfect passend weer ophalen.

Bovendien bieden we ook de mogelijkheid om je te leren hoe je zelf kleding kunt aanpassen of repareren. Dus aarzel niet om langs te komen tijdens onze reparatielessen, vooral als je iets hebt geruild dat je graag wilt aanpassen!

FAQ

Hoe meld ik me aan voor een tijdslot?

Aanmelden voor een tijdslot kun je doen via de link die je toegestuurd krijg in de bevestigingsmail (scroll even naar beneden).

Ik heb zelf meerdere kaartjes gekocht, maar kan me maar een keer aanmelden voor een tijdslot. help?

Wil je samen naar een tijdlot, maar heb jij de tickets gekocht? Zorg dat ook je vrienden de datumprikker link ontvangen. Je kunt de link doorsturen, zodat zij zich ook kunnen aanmelden.

Hoe werkt het met de strippenkaart die ik heb ontvangen?

Tijdens het inleveren van je kleding ontvang je een strippenkaart. Met deze strippenkaart kun je tijdens de swap 5 items meenemen. Heb je minder items gevonden? Dan kun je de strippenkaart de volgende editie meenemen en extra items swappen.

Is er wel kleding in mijn maat of style?

Omdat we altijd rond de 50 deelnemers meedoen met onze swap en we veel kleding gedoneerd krijgen, zit er vast wat voor je bij!

MEER NAAIERIJ

nl_NLDutch