Title Image

KLEDINGSWAP

Omdat er al genoeg mooie kleding op de wereld is organiseren wij bij de Naaierij een keer in de twee maanden een kledingswap of kledingruil. Tijdens de kledingswap middag toveren we onze winkel om tot een heuze swapwinkel, vol met parels uit anderen hun kledingkast. 

 

Tijdens een kledingswap worden (nog mooie) kledingstukken uit eigen kledingkast geruild met kleding uit iemands anders kast. Dit event is heel leuk om kleding uit eigen kast op te ruimen en op een duurzame manier weer met mooie items naar huis te gaan.

Wij organiseren het altijd zo; kleding wordt van tevoren ingeleverd en opgehangen. Tijdens de swap uren kunnen deelnemers langskomen en ‘winkelen’ in een swap winkel. Doordat de kleding mooi en netjes wordt gepresenteerd lijkt het op echt winkelen, wat het ruilprincipe toegankelijker maakt voor iedereen. Zo gaat iedereen met duurzame items naar huis. 

HOE WERKT EEN KLEDINGSWAP EVENT?

1. Koop een Ticket via Eventbrite 🎫

2. Schrijf je in voor een tijdslot via de link in je bevestigingsmail ⏰

2. Zoek je kleding uit 👕 En kies (minstens) 5 items uit die je wilt inleveren. Zorg ervoor dat het mooie items zijn waar jij ook nog blij van zou worden. Hoe leuker de items zijn die je inlevert, hoe leuker de swap wordt! Heb je ook accessoires die je wilt inleveren? Dat mag, alleen tellen ze niet mee voor de 5 verplichte items.

3. Lever je kleding de weken voor het event in bij de Naaierij 📅  Wanneer je je kleding bij. ons inlevert controleren we alle items, zodat we er zeker van zijn dat er alleen mooie kleding wordt ingeleverd. Kleding met vlekken en gaten kun je wel bij ons achterlaten voor upcycling. Nadat je je kleding hebt ingeleverd krijg je van ons een strippenkaart waar je tijdens het event mee kunt ‘afrekenen’.

4. Kom (samen met een vriend(in)) naar het event bij de Naaierij. Iedereen is welkom!! ✨ Waan je in een swap walhalla, want wij hebben alle kleding mooi opgehangen en gestreken.

5. Je past en zoekt max 5 items uit om mee naar huis te nemen 👯  Hiervoor kun je je stempelkaart laten aftekenen. Heb je strippen over? Dan kun je die nog bij ons volgende event inleveren.

6. Je gaat blij en met ‘nieuwe’ duurzame items naar huis

 

WAT NEMEN WE NIET AAN?

Hoe leuker de items zijn die je inlevert, hoe leuker de swap wordt!  Zorg er dus voor dat je geen versleten slaap t-shirts of te verwassen kleding inlevert. 

Onder accessoires verstaan wij: 
– Schoenen
– Riemen
– Bikini’s
– Tassen
– Hoofddeksels
– Panty’s

Wat je niet kunt inleveren; Sokken, onderbroeken

REPAREREN & VERSTELLEN

Tijdens de kledingswap zorgen wij er altijd voor dat je ook meteen de items die je hebt geswapt bij ons kunt laten repareren of op maat laten maken. Je past de items, levert ze bij ons in en kunt het later perfect zittend ophalen. 

Daarnaast kunnen we je ook leren hoe je zelf je kleding kunt verstellen of repareren. Kom dus vooral met jouw geswapte item langs tijdens onze reparatie lessen!  

nl_NLDutch