WIE ZIJN WIJ?

Roosmarijn en Isabel zijn samen de Naaierij begonnen om meer bewustwoording te creeren op het gebied van duurzame mode. Hierbij leggen ze de focus vooral op naaien en repareren. 

Isabel begon in het begin van 2019  met het geven van repair-/naaiworkshops met haar bedrijf Zipper Studio. Deze workshops vonden plaats door heel Den Haag in verschillende lunchtentjes en locaties. Isabel heeft product ontwerp gestudeerd en daarna gewerkt bij een naaitijdschrift (Knipmode). Hier werkte ze op de online redactie en maakte daarnaast ook naaitutorials. Het naaien zit al van jongs af aan in haar en dit wil ze dan ook graag overdragen door haar naailessen in de Naaierij. 

Roosmarijn zette na haar opleiding vormgeving mode van de Willem de Kooning gelijk haar afstudeercollectie door in haar eigen kledinglijn genaamd; Studio Soesoe. Roosmarijn maakt en verkoopt  haar eigen kledinglijn in de Naaierij. Alles wordt voor jou op maat gemaakt. 

NAAIERIJ

Terwijl ze allebei op zoek waren naar een atelier, kwamen Roos & Isabel via Instagram met elkaar in contact. Ze werkten eerst ‘naast’ elkaar aan hun eigen bedrijf, maar kwamen er al snel achter dat ze een gedeelde passie hadden voor duurzame mode. Allebei kochten ze al een jaar geen kleding meer bij de grote modeketens en waren ze bezig om zelf bezig te zijn met duurzamer om te gaan met mode. Zoveel ideeën kwamen naar boven, dat ze besloten dit te gaan delen met de rest van de wereld, om meer bewustzijn te creëren, te inspireren en vooral de drempel te verlagen naar duurzame mode. 

Zo kwamen ze al snel een prachtig pand tegen op de Boekhorststraat in Den Haag. Het Makerskwartier. Een straat gevuld met prachtige initiatieven, waar de Naaierij perfect tussen past.

DSC05715

Wat biedt de Naaierij?

De Naaierij is een duurzame (mode ) evenementen locatie. Er worden verschillende evenementen georganiseerd zoals kledingswap, maar ook lezingen en expo’s. Daarnaast kun je;

Maar vooral gezellig langs komen en je laten inspireren door onze locatie en winkel. 

ONZE MISSIE

We leven momenteel in een fast fashion cultuur, waarin kleding wordt gezien als wegwerpproduct. We worden getriggerd om zoveel mogelijk te kopen en daar hebben de grote modeketens het grootste aandeel in aangezien zij gemakkelijk twaalf collecties per jaar uitbrengen. Door de stroomversnelling van trends wordt kleding gezien als een wegwerpproduct en wordt er steeds meer geproduceerd om maar aan de vraag te voldoen. Dit heeft als gevolg dat de kledingindustrie de op een na grootste vervuiler is van onze aarde.

 

In Den Haag alleen al, wordt per jaar 8 miljoen kilo kleding weg gegooid!

 

Omdat kleding hedendaags wordt gezien als een wegwerpproduct, hechten we geen emotionele waarde meer aan een item. Alles moet zo goedkoop, makkelijk en snel mogelijk. Hoe meer hoe beter is het motto. Terwijl de meeste onder ons niet eens alles dragen wat in hun kast ligt.

 
Onze missie is je weer meer in touch te laten komen met een kledingstuk. Om je weer waarde te laten hechten aan kleding. Dit doen we door repareren en upcyclen, maar ook door te laten zien wie het product maakt. Dit kunnen Isabel en Roosmarijn zijn als ze een Naaierij collections item speciaal voor jou maken, of misschien ben je het zelf wel als je komt repareren of naaien in ons Naaicafé. We willen laten zien hoeveel werk er in een kledingstuk zit en hoe fijn het is als je iets zelf hebt gemaakt of gerepareerd. 
Verder vinden we dat er geen nieuwe stof gebruikt zou hoeven worden om mooie items te produceren. Daarom gebruiken we alleen maar stof dat al op de wereld is, zoals deadstock maar ook oude kledingstukken,

 

Belangrijk is vooral dat we stoppen of minderen met het kopen van fast fashion. Denk iets langer na voor je iets koopt of koop duurzaam, tweedehands of vintage. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld.

KOM STAGE BIJ ONS LOPen!

Ben je op dit moment bezig met een modeopleiding en zoek je een stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Om dat we een jong en klein bedrijf zijn, wordt je heel erg betrokken met alles wat we doen. Van ideeen tot het een uiteindelijk product, overal kun je wat van leren. Ook mag je natuurlijk je eigen creativiteit de vrije loop laten en helpen we je met jouw ideeen.  Overtuigd? Neem contact met ons op via onderstaande knop!

Naaierij
Tel: +31634402231
Mail: denaaierij@gmail.com
De handelsnaam van ons bedrijf is: Naaierij
denaaierij.nl

 

 

Ons vestigingsadres:
Boekhorststraat 161
2512CP, Den Haag

KVK: 76082547
BTW: NL860501255B01

nl_NLDutch