How we met

Roosmarijn en Isabel zijn samen de Naaierij begonnen vanuit hun gezamenlijke liefde voor duurzame mode en naaien. Isabel gaf al naailessen en workshops in Den Haag, Roos was net afgestudeerd aan Willem de Kooning en op zoek naar een atelier, ze vonden elkaar een jaar geleden via Instagram en het klikte meteen.

De Naaierij

Na hun eerste antikraak ateliers en verschillende verhuizingen bleek dat er een échte zaak, gericht op duurzame mode, moest komen op de Boekhorststraat in Den Haag. Een zaak waar ze hun gezamenlijke passie voor naaien en duurzame mode konden delen met de rest van Den Haag en misschien wel met de rest van Nederland.

Een plek waar je je kleding kunt repareren, een naaimachine kunt huren of kopen, naailes kunt volgen, duurzame events kunt bezoeken, duurzame lokale producten kunt kopen en nog veel meer. Dat is de Naaierij, geen duurzame modewinkel maar een duurzame mode community!

Isabel van der Meijde - Zipper Studio
info@zipperstudio.nl
+316 12 768 592
Roosmarijn van Soest - Studio SoeSoe
studiosoesoe@gmail.com
+316 21 312 147

Waarom doen we dit?

We leven momenteel in een fast fashion cultuur, waarin kleding wordt gezien als wegwerpproduct. We worden getriggerd om zoveel mogelijk te kopen en daar hebben de grote modeketens het grootste aandeel in aangezien zij gemakkelijk twaalf collecties per jaar uitbrengen. Door de stroomversnelling van trends wordt kleding gezien als een wegwerpproduct en wordt er steeds meer geproduceerd om maar aan de vraag te voldoen. Dit heeft als gevolg dat de kledingindustrie de op een na grootste vervuiler is van onze aarde.

In Den Haag alleen al wordt per jaar 8 miljoen kilo kleding weg gegooid.

Omdat kleding hedendaags wordt gezien als een wegwerpproduct, hechten we geen emotionele waarde meer aan een stuk. Alles moet zo goedkoop en vooral zoveel mogelijk. Terwijl de meeste onder ons niet eens alles dragen wat in hun kast ligt.

We hopen met de Naaierij dat we je een beetje meer bewust kunnen maken, dat kleding makkelijk meerdere jaren mee kan, door het bijvoorbeeld te repareren bij ons reparatie cafe, of te upcyclen bij een van onze workshops.

Ook willen we je door de naailessen bewust maken van het werk wat er in een kledingstuk zit, zodat je hier meer waarde aan gaat hechten.

Belangrijk is vooral dat we stoppen of minderen met het kopen van fast fashion. Denk iets langer na voor je iets koopt of koop duurzaam, tweedehands of vintage. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld.

Say Hello

Kom je stage lopen bij ons?

Kom je stage lopen bij ons?

Ben je op zoek naar een stage bij een jong bedrijf met veel passie en creative ideeën? Waar je je eigen creativiteit ook de vrij loop kan laten? Kom dan bij ons stage lopen! JE kunt altijd contact met ons opnemen, zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Solliciteer nu!
Heb je een leuk idee voor een samenwerking? Of heb je een andere reden waarom je ons zou willen contacten? Laat vooral een bercihtje achter, dat vinden we super leuk!