Roosmarijn en Isabel zijn samen de Naaierij begonnen vanuit hun gezamenlijke liefde voor duurzame mode en naaien. Isabel, ook eigenaar van Zipper Studio, weet door haar aanstekelijke liefde voor naaien dit over te brengen aan heel Den Haag door haar naailessen en workshops. Tegenwoordig weet ze dit ook online over te brengen via haar naai tutorials. 

Roosmarijn zette na haar opleiding vormgeving mode van de Willem de Kooning gelijk haar afstudeercollectie door in haar eigen kledinglijn genaamd Studio Soesoe. Na een ontmoeting via instagram was het gelijk aan; samen vechten zij voor een mooiere wereld waarbij mode zijn oh zo nare nasmaak zal verliezen en Slow Fashion de boventoon zal nemen. Deze pioniers nemen je graag mee in hun weg hier naartoe. Let’s do this together!

De Naaierij

Verlangen voelde Isabel en Roosmarijn, naar een plek waar zij hun passie voor naaien en het verduurzamen van mode konden creëren en deze passie kunnen delen met de rest van Den Haag. Een zaak, gericht op duurzame mode moest komen op de Boekhorststraat in Den Haag. Het Makerskwartier, een straat gevuld met prachtige initiatieven, waar de Naaierij perfect tussen past.

Het is een plek waar je je kleding kunt repareren, een naaimachine kunt huren of kopen, naailes kunt volgen, duurzame events kunt bezoeken, duurzame lokale producten kunt kopen en nog veel meer. Dat is de Naaierij, geen duurzame modewinkel maar een duurzame mode community! Sluit jij je ook bij ons aan?

Waarom doen we dit?

We leven momenteel in een fast fashion cultuur, waarin kleding wordt gezien als wegwerpproduct. We worden getriggerd om zoveel mogelijk te kopen en daar hebben de grote modeketens het grootste aandeel in aangezien zij gemakkelijk twaalf collecties per jaar uitbrengen. Door de stroomversnelling van trends wordt kleding gezien als een wegwerpproduct en wordt er steeds meer geproduceerd om maar aan de vraag te voldoen. Dit heeft als gevolg dat de kledingindustrie de op een na grootste vervuiler is van onze aarde.

In Den Haag alleen al wordt per jaar 8 miljoen kilo kleding weg gegooid.

Omdat kleding hedendaags wordt gezien als een wegwerpproduct, hechten we geen emotionele waarde meer aan een stuk. Alles moet zo goedkoop en vooral zoveel mogelijk. Terwijl de meeste onder ons niet eens alles dragen wat in hun kast ligt.

We hopen met de Naaierij dat we je een beetje meer bewust kunnen maken, dat kleding makkelijk meerdere jaren mee kan, door het bijvoorbeeld te repareren bij ons reparatie cafe, of te upcyclen bij een van onze workshops.

Ook willen we je door de naailessen bewust maken van het werk wat er in een kledingstuk zit, zodat je hier meer waarde aan gaat hechten.

Belangrijk is vooral dat we stoppen of minderen met het kopen van fast fashion. Denk iets langer na voor je iets koopt of koop duurzaam, tweedehands of vintage. Er is tenslotte al genoeg kleding op de wereld.

 

Say Hello

Heb je een leuk idee voor een samenwerking? Of heb je een andere reden waarom je ons zou willen contacten? Laat vooral een berichtje achter, dat vinden we super leuk!