Title Image

KLEDINGREPARATIE

Bij de Naaierij is onze missie om jouw kleding te herstellen, of je nu zelf de vaardigheden leert in een van onze cursussen of het aan ons overlaat. Ons doel is om de hoeveelheid kleding die op de afvalberg belandt te verminderen en bewustwording te creëren. Daarom willen we kledingreparatie toegankelijker maken.

Bij de Naaierij kun je eenvoudig binnenstappen om jouw favoriete kledingstuk af te geven. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden voor reparatie of eventuele aanpassingen. We zetten onze creativiteit en vaardigheden in om jouw kledingstuk weer volledig naar jouw wensen te herstellen, zodat je het weer met plezier kunt dragen. Op deze manier benutten we de kledingstukken die al op de wereld zijn en wordt uiteindelijk de productie van nieuwe kleding verminderd. Dat is ons doel: op een creatieve manier naar kleding kijken en nieuwe mogelijkheden ontdekken, want er is al genoeg kleding op de wereld.

ZICHTBARE KLEDINGREPARATIE

Onze specialiteit ligt voornamelijk in het uitvoeren van zichtbare reparaties – ook wel visible mending genoemd. We vinden het een uitdaging om beschadigde kledingstukken die je bij ons inlevert te transformeren tot kunstwerken. In plaats van scheuren en gaten te verbergen, streven we ernaar om juist het verhaal dat een kledingstuk met zich meedraagt te tonen. 

Daarom zullen we jouw kleding op een opvallende manier repareren. Dit doen we doormiddel van borduren, patchworks, stoppen, mazen etc. Hiermee kun je aan anderen laten zien dat je jouw kleding koestert en hebt laten repareren, en zo kun je ook anderen weer inspireren.

Door waarde toe te voegen aan een van jouw kledingstukken, ontstaat er meer reden om dit item met zorg te behandelen en het langer te bewaren en te dragen. Met onze aanpak verlengen we in feite de levensduur van je kleding.


KLEDING REPARATIE 


OF VERSTELLEN

Naast het op een zichtbare manier repareren, repareren we ook zo dat een reparatie niet meer te zien is. Daarbij kun je ook voor alle basisreparaties en verstelwerk bij ons terecht, zoals het vervangen van verloren knopen. Maar ook het innemen, verlengen, verkorten of verbreden van een kledingstuk.

We voeren reparaties altijd met de uiterste zorg uit, met speciale aandacht voor jou en je geliefde kledingstuk. Ons streven naar hoogwaardig vakmanschap is gebaseerd op de overtuiging dat wanneer er veel aandacht en zorg wordt besteed aan een kledingstuk, je dit item ook meer gaat waarderen.

KLEDING LATEN REPAREREN OF VERSTELLEN. HOE WERKT 'T?

Tijdens onze openingstijden ben je altijd welkom om je kledingstuk bij ons af te geven voor reparatie of verstelwerk.

Bij een kledingreparatie bespreek je je wensen met ons, waarna wij aan de slag gaan.

Bij verstelwerk (bijvoorbeeld langer, korter, wijder of smaller maken) vragen we je om het kledingstuk aan te trekken, zodat we kunnen beoordelen hoe het valt en waar aanpassingen nodig zijn. We spelden dit af of meten het op terwijl je het kledingstuk draagt.

Zodra de pasbeurt is voltooid, noteren we graag je naam en telefoonnummer. Wanneer je reparatie gereed is, ontvang je een WhatsApp-bericht. We hanteren een wachttijd van 2 weken omdat we erg druk zijn en elk project de nodige aandacht willen geven.

PRIJZEN

Onze tarieven worden individueel bepaald op basis van het kledingstuk dat je wilt laten repareren. Daarom verzoeken we je vriendelijk om eerst langs te komen met het betreffende kledingstuk. Pas nadat we hebben kunnen vaststellen welk materiaal het is, wat je specifieke wensen zijn en de benodigde tijd voor het project kunnen inschatten, kunnen we een prijsopgave doen.

Bij ons vind je geen vaste prijzen, omdat elk kledingstuk en elk materiaal uniek is. We hanteren een tarief dat evenredig is met de hoeveelheid werk die bij een opdracht komt kijken.

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch