Title Image

REPAIR & REWEAR CAFÉ

Heb je ook thuis een stapel kleding liggen waar nog iets aan moet gebeuren? Wellicht ontbreekt er een knoop, is er een scheur, of is die ene broek te lang? Of wil je van dat kledingstuk iets totaal nieuws creëren? Dit alles kun je leren in ons Repair en Rewear Café op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 16:00. Met onze begeleiding ontwikkel je de vaardigheden om jouw kledingstuk te transformeren naar iets waarvan je zeker weet dat je het zult dragen!

"MAAR IK KAN HELEMAAL NIET NAAIEN!"

Dat gaan we je dus leren! Onze cursussen en workshops zijn bedoeld voor iedereen, of je nu al ervaring hebt met een naaimachine of niet. Ongeacht je niveau, we staan klaar om je te begeleiden.

Tijdens het repair en rewear café begeleiden we je door elke stap van het naaiproces. We rijgen de naaimachine voor je in en geven stap voor stap begeleiding.  Wil je echt zelf met de naaimachine overweg kunnen?

Volg dan onze workshop: leer de naaimachine kennen. 

Het is normaal dat het in het begin lastig kan zijn. Maar naarmate je vaker oefent met naaien of repareren, zul je merken dat je beter en sneller wordt. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument of het ontwikkelen van andere vaardigheden, is investeren van tijd van groot belang. 

Blijf oefenen, en je zult uiteindelijk merken dat je een vaardigheid hebt verworven waar je je hele leven profijt van zult hebben. Het wordt iets onmisbaars.

 

AAN DE SLAG

Tijdens het rewear en repair cafe kun je tijdens de openingstijden van de naaierij langkomen met jouw reparatie of verstel projecten. Samen kijken we welke projecten je hebt meegebracht en daarbij geven wij advies wat je aan kan qua niviea en tijd. 

Wij helpen je op weg met je project zodat je aan de slag kunt. Je neemt dus je eigen spullen mee van thuis om mee te werken. 

Natuurlijk kun je ook alle spullen die je nodig hebt bij je projecten bij ons aanschaffen in onze tweedehands stoffen en fournituren winkel. 

WERKPLEK

Voor slechts €16,- per uur kun je gebruikmaken van onze hulp, inclusief:

  • Gebruik van naai- en lockmachines
  • Strijkijzer en strijkplank
  • Naaigereedschap (zoals een schaar, naalden, meetlint, spelden, krijt en een tornmes)
  • Tekengereedschap
  • Thee

Indien je voor je project een rits, knopen of andere benodigdheden nodig hebt, kun je deze bij ons in de winkel tweedehands of op duurzame wijze aanschaffen.

TIJDEN

Op zaterdagmiddag ben je tussen 12:00 en 16:00 van harte welkom in ons Repair en Rewear Café. We werken hierbij met tijdsblokken: één van 12:00 tot 14:00 uur en één van 14:00 tot 16:00 uur. Natuurlijk kun je op elk moment binnenkomen, maar houd er rekening mee dat een half uur voor sluitingstijd (15:30 uur) geen nieuwe projecten meer kunnen worden gestart.

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch