Title Image

VINTAGE KLEDING

Naast kledingreparatie en lessen kun je bij ons ook langskomen om vintage kleding te shoppen. Alle items die wij verkopen, zijn met zorg door ons uitgekozen. 

Tijdens het selecteren letten wij vooral op de kwaliteit en de draagbaarheid van een item. We zorgen ervoor dat we kleding inkopen met zo min mogelijk microplastic en voornamelijk natuurlijke materialen. Daarnaast streven we naar tijdloze en basic stukken voor iedereen. Dit betekent dat de items die wij in de winkel hebben hangen geen opvallende prints hebben, maar eerder een basic uitstraling. Het zijn items die je overal bij kunt combineren en daarom ook niet snel wegdoet. 

Items die het waard zijn om te houden en te repareren, zodat jij langer kunt genieten van je mooie kledingstuk, en misschien de persoon na jou ook! 😉 

Zit er een gaatje in jouw favoriete vintage item? Kom dan langs en leer hoe je het kunt repareren, of laat het door ons repareren!

WAAROM VINTAGE KLEDING?

Er zijn verschillende redenen waarom wij er voor kiezen om vintage kleding te dragen en te verkopen:

  1. Unieke stijl: Vintage kleding straalt een unieke charme uit, in tegenstelling tot de meer gangbare moderne kledingstukken die je aantreft in veel fast-fashion winkels. Dit stelt je in staat om creatiever te zijn met je kledingkeuzes en echt een eigen stijl te ontwikkelen. Bovendien is elk vintage item vaak uniek, waardoor je je onderscheidt van de massa die je tegenkomt in de grote fast-fashion ketens.

  2. Kwaliteit en vakmanschap: vintage kledingstukken werden vaak met meer aandacht voor detail en vakmanschap gemaakt dan veel moderne kleding. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een betere constructie, waardoor ze duurzamer zijn.

  3. Duurzaamheid: Door vintage kleding te dragen, geef je kleding een tweede leven en verminder je de vraag naar nieuwe kledingproductie. Dit draagt bij aan het verminderen van de negatieve milieu-impact van de mode-industrie, zoals vervuiling en overmatig gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

  4. Geschiedenis en nostalgie: Vintage kledingstukken hebben vaak een verhaal achter zich, en het dragen ervan kan een gevoel van verbondenheid geven, omdat dit kledingstuk al zoveel heeft meegemaakt. 

MEER NAAIERIJ

Exploring the Paradox of Fashion 25 oktober staan we op de Dutch Design Week om je meer te vertellen over kledingreparatie. Want waarom zijn wij begonnen met de Naaierij en wat wil

nl_NLDutch